Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Unibet tror på minst syv norske OL-gull

Skrevet av: Moderator 11.02.2010 17:48

Unibet tror på minst syv norske OL-gull i Vancouver, men norske tippere tør ikke helt å slippe spillegleden løs på våre nasjonale vinterhelter.

-Våre eksperter tror det blir et godt OL, og at Norge per i dag har syv klokkeklare gullkandidater; Petter Northug jr. på 2 x 15 km jaktstart, herrenes 4 x 10 kilometer stafett, Magnus Moan i kombinert - samt rent bord i herrenes skiskyting, der Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen rangeres langt foran alle konkurrentene, sier ansvarlig for PR og samfunnskontakt hos spillselskapet Unibet, Mads Jørgensen.

 

Lavest gullodds, det vil si klarest favorittstempel, har staffettgutta i langrenn, med odds 1.75 for gull. Petter Northug jr. er stor favoritt på herrenes jaktstart med skibytte, med 2.20 for gull, men må se seg rangert bak Lukas Bauer både på 15 km fristil og på 5-mila. I herrenes sprint er svenske Emil Jønsson favoritt, foran Ola Vigen Hattestad, med henholdsvis 3.00 og 3.25 i gullodds. Høyest odds blant gullfavorittene har Magnus Moan i kombinert, med 4.75.

 

-Forbausende få norske tippere tør foreløpig å spille på et nytt, norsk gullrush, nå rett før mesterskapet. Du kan godt si at tipperne er mer skeptiske enn bookmakerne. Trenden går på spill på en del av de største utenlandske favorittene, som stort sett ikke er norske. En svak sesongstart for mange av våre favoritter, og usikkerhet knyttet til om Petter Northug jr. har beholdt formen fra før jul, er de viktigste årsakene til usikkerheten. Unntaket er herrenes skiskyting, der Norge spås å vinne samtlige fire øvelser inkludert stafetten.

 

-Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen er rangert som nummer 1 og 2, med lavest odds, i alle de tre individuelle øvelsene. Vi mener Bjørndalen tar 10 kilometer sprint og 12,5 kilometer jaktstart, mens gullet på 20 kilometeren går til Hegle Svendsen, sier Jørgensen.

 

Norge trenger mye stang inn for å oppleve den virkelig store gullrusen. Verken Marit Bjørgen, Ola Vigen Hattestad, Aksel Lund-Svindal eller Håvard Bøkko rangeres per i dag som gullkandidater i sine øvelser, men spås på sølv eller bronseplass i respektive favorittøvelser. Størst fall i oddsen, siden de første OL-spillene ble tilgjengelige i mai i fjor, har Bøkko opplevd. Også curling-gutta, kombinert lagkonkurranse, laghopp og Helene Olafsen i boardercross er norske medaljekandidater, som gir pene utbetalinger dersom de når helt til topps.

 

-Våre eksperter har regnet seg frem til at Norge har syv mer eller mindre sikre gullmedaljer innen rekkevidde, og dermed ligger vi langt bak medaljefangsten i lekene i jubeltiåret 1992-2002. Det betyr samtidig at vi i følge statistikker og beregninger kommer til å gjøre det adskillig bedre enn i Torino for fire år siden. På kvinnesiden er det fortsatt mørkt, med Marit Bjørgen som eneste lyspunkt. Det blir igjen gutta som vurderes til å redde den norske vinter-æren, sier Jørgensen.

 

I følge oddsekspertene vinner arrangørlandet Canada flest gullmedaljer, etterfulgt av Tyskland og USA, med Norge rangert som nummer fire til odds 6.50 for å bli beste gullnasjon. Listen over nasjoner som vinner flest medaljer totalt, toppes som vanlig av Tyskland, etterfulgt av Canada og USA. Også her med Norge på 4. plass.

 

I forrige OL, i 2006, endte Norge helt nede på 13. plass på medaljestatistikken, med to gull, åtte sølv og ni bronsemedaljer.

 

-Det er altså gode gevinster å innkassere for de som tror våre norske helter prikker inn formen og på ny bringer oss opp på pallen som en av verdens 2-3 beste vinteridrettsnasjoner, sier Jørgensen.

 

Odds, flest gullmedaljer i Vancouver-OL:

 

Canada             2,90
Tyskland           3,00
USA                 4,50 

Norge              6,50
Russland          8,50
Kina                20,00      
Sveits              25,00
Sverige            25,00
Østerrike         25,00
Frankrike         100,00
Finland            150,00

Odds, flest medaljer i Vancouver-OL:

 

Tyskland           2,10
Canada             3,25
USA                 5,00 

Norge              8,50
Russland          11,00
Kina                18,00      
Sveits              20,00
Østerrike         25,00
Sverige            35,00
Finland            75,00
Frankrike        100,00