Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Tips og tanker-RIO 2016

Skrevet av: RAB 04.08.2016 17:32

Selv om fotballturneringen allerede har tyvstartet de olympiske lekene, er det natt til lørdag når lekene offisielt åpner, det virkelig smeller. Sendeskjemaet er fullspekket med 42 Olympiske idretter, der over 4000 utøvere skal kjempe om totalt 306 gullmedaljer i like mange øvelser. Vi har gjort oss opp noen tanker om noen av øvelsene og hvem vi tror kommer hjem med en medalje i bagasjen etter OL.

Først ut er naturligvis fotball, der kvinnene startet sin turnering allerede onsdag. Mennenes turnering starter torsdag 18:00 med åpningskampen mellom Irak og Danmark. Senere på kvelden møter Honduras Algerie, før Hjemmefavoritt Brasil møter Sør-Afrika i sin første kamp 21:00.
 

Brasil har med seg Neymar på laget og er favoritter til å ta gullet i Rio. Allikevel er det kanskje ikke der det er mest verdi, med bare 1.75 hos Unibet. Tyskland og Argentina har begge 2.75 i odds for å ta medalje. Særlig Tyskland stiller sterkt med begge Bender-brødrene og verdensmester fra 2014, Matthias Ginter på laget. I tillegg til disse har de også et talentfullt lag med blant annet Arsenalspiller Serge Gnabry, en god og kreativ spiller som kan skape trøbbel for mange lag i en slik U-23 turnering som OL er.
Vi spiller både Argentina og Tyskland til å ta medalje.  Begge lag har gode muligheter til å vinne sin gruppe. Skulle et av de komme på andreplass, vil lagene møtes i kvartfinalen og semifinale vil være garantert for et av lagene.
 

Norge er dessverre ikke kvalifisert til fotballturneringen i OL, men har gode medaljesjanser i andre øvelser, aller størst i Håndball.

Håndballjentene har vært overlegne i mange år, og om Norge skal få med seg et gull hjem fra Rio, er det nok håndballjentene som må levere. Unibet har 2.40 i odds for at Norge tar gull. Det er på ingen måte et sikkert spill, men oddsen er grei og både hodet og hjertet sier at dette skal spilles.
 

En annen øvelse det er medaljemuligheter for Norge er Roing og Dobbelt schuller for menn. Råskinnet og vinnerskallen Olaf Tufte har med seg Kjetil Borch. Tufte har uttalt at han aldri hadde stilt til start uten at han hadde troen på medalje. Unibet gir duoen 3.25, som definitivt er verdt et par units.
 

friidrettsbanen har Norge ingen reelle sjanser til å ta medalje, her må vi se utenfor landegrensene etter vinnere og medaljekandidater. Vi ender til slutt opp med fire spill på friidrettsbanen, Usain Bolt til å ta gull på 100 meter, Schippers til å ta gull på 200 meter og at LaShawn Merritt og Mekhissi Benabbad tar medaljer på henholdsvis 200meter og 3000m hinder.

Bolt er Bolt, er vel det eneste vi trenger å si om det første spillet. Jamaicaneren har uttalt at han kanskje er i sitt livs form. Den lille skaden han hadde ble fort glemt da han stormet inn til 19.89 under Diamond League stevnet i London for et par uker siden. Dafne Schippers er en klar favoritt til å ta gullet på 200 meter for kvinner. Nederlenderen har en imponerende fysikk og en toppfart ingen av konkurrentene ser ut til å matche. Hun vant EM-gullet enkelt på hjemmebane og selv om konkurransen blir tøffere i OL ser Schippers råsterk ut.

Merritt har årsbeste i verden på 200 meter, fra semifinalen i det amerikanske uttaket til OL. I finalen ble han slått av Gatlin med fattige tre hundredeler. Bør ha veldig gode sjanser på medalje og kanskje gull under lekene. Til slutt har vi Benabbad som tok sølv både i Beijing og London. Han har bronse fra 2011 og 2013 og tok nylig sitt fjerde gull i EM under mesterskapet i Amsterdam. Franskmannen gikk glipp av VM i fjor men er tilbake i form og klar for OL.
 

Oddsen på at Murray tar medalje under singelturneringen i OL er på 1.40. Briten er en het kandidat til gullet og at han tar medalje bør være et ganske sikkert bet.
 

Siste spill blir i herrenes temporitt i sykling. Tom Dumoulin så lenge ut til å kunne bli knusende overlegen på OL-tempoen, men pådro seg en skade i håndleddet etter en velt i TDF. Oddsen har etter det gått fra 1.50 til 2.50 og en liten skade i håndleddet har ikke stoppet Nederlenderen fra å trene. Selv om skaden er ugunstig, fikk han litt mer hvile enn for eksempel Chris Froome som er favoritt til 2.05. Noen få units på denne er høyaktuelt.

 

TIPS

 

Fotball

Tyskland 1-3

Odds: 2.75 (Unibet)

Units: 8

Argentina 1-3

Odds: 2.75 (Unibet)

Units: 6

Håndball

Norge tar gull

Odds: 2.40 (Unibet)

Units: 5

Friidrett

Bolt tar gull (100m)

Odds: 1.60 (Pinacle)

Units: 8

Schipper tar gull (200m)

Odds: 1.50 (Unibet)

Units: 10

Merritt 1-3 200m

Odds 1.40

Units: 6

Benabbad 1-3 (3000mh)

Odds: 1.50

Units: 6

 

Tennis

Andy Murray 1-3

Odds: 1.40 (Unibet)

Units: 7

Roing

Norge 1-3 Dobbelt schueller

Odds: 3.25 (Unibet)

Units: 3

Sykkel

Tom Dumoulin vinner Tempoen

Odds: 2.5 (Unibet)

Units: 3

-Iver Vattøy
twitter.com/VattoyIver