Betfair: Test vår Champions League predictor
Denne siden krever javascript
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Betfair: Test vår Champions League predictor

Skrevet av: BT Karlsen 07.04.2009 19:06

Siden begynnelsen på Champions League (1994/1995), er Villareal det eneste av de gjenværende åtte lagene i årets sluttspill, som aldri har nådd finalen. Manchester United (3/3) og Porto (2/2) er de to eneste lagene som aldri har tapt en finale i Champions League, mens Arsenal og Chelsea er derimot de to eneste lagene som har nådd finalen, men som aldri har vunnet.

Manchester United har størst erfaring med kvartfinalespill (spilt 9, vunnet 5), etterfulgt av; Bayern München (spilt 8, vunnet 4), Barcelona (spilt 6, vunnet 4) og Chelsea (spilt 5, vunnet 4). Liverpool har best statistikk med tre seire av fire mulige, mens Porto har den beste statistikken for semifinalespill - med én seier på ett forsøk.

I forrige sesongs sluttspill ble alle kvart- og semifinaler vunnet av laget som hadde hjemmebane i kamp nummer to. Dersom dette gjelder også i år, vil finalen spilles mellom Chelsea og Arsenal. På samme måte har alle oppgjørene mellom Chelsea og Liverpool endt med avansement for laget som hadde hjemmebane i kamp nummer to. Det har kun vært ved tre tidligere anledninger hvor to lag fra samme land har møtt hverandre i finalen - én gang med spanske lag, én gang med italienske lag og én gang med engelske lag.

Det er nå syv år siden sist et tysk lag nådde semifinalen. Siden 2000-01, da Bayern slo Real Madrid og Valencia - og dermed vant, har spanske lag vunnet fire av fem sluttspillsoppgjør mot tyske lag. Engelske lag har eliminert spanske lag ved åtte av ti anledninger de har møtt hverandre, inkludert de fire siste. Derimot var det ved forrige anledning et engelsk og et spansk lag møtte hverandre i finalen - Arsenal mot Barcelona i 2006 - et spansk lag som triumferte. Det har vært minst ett engelsk lag i Champions League-finalen de siste fire årene.

Av de fire gjenværende landene som er representert i sluttspillet, har engelske lag den høyeste vinn-raten i finalen (68%). Spanske lag har vunnet 55% av finalene de har deltatt i, tyske lag 46% og portugisiske lag 44%.

Prøv vår Champions League Predictor
her og få din 250kr. bonus som ny kunde her!