Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Intervju med Betfairs Petter Tofte

Skrevet av: OddsNet 19.09.2011 18:40

I forbindelse med den lange tråden på vårt Bookmakerforum om Betfairs premium charge bestemte vi oss for å ta en prat med Petter Tofte fra Betfair.

Hei Petter! Fortell litt om deg selv og din bakgrunn.

Jeg har jobbet som Country Manager for Betfair i snart 4 år, og før det bodde jeg i London en periode i samme stilling for et annet selskap. Utdannet  5 årig MSc. i marketing, og er opprinnelig fra Sunnhordland.


Ok, Hordalending ja. Du heier vel på Brann da?

Favorittklubber er Tottenham, Brann og San Jose Sharks!


Andre meritter du vil dele med OddsNetterne?

Andre meritter er; fått inn en 1754-oddser, et knapt semifinaletap i et volleyball-NM for vgs., intern nordisk tippemester i Betfair, skårt mål mål på Erik Thorstvedt, spilt poker mot tre verdensmestere i poker og er tidligere lokal hare-trap mester for hagle. Mine favorittsporter å se på TV er skøyter og F1, og jeg vil anbefale alle sportsinteresserte å se HBOs fantastiske NHL-Winter Classic dokumentar.


Jøss, det var mye på engang. Kanskje du kan bli nominert til Ekebergs ærespris :-)

Hva synes du om OddsNet?

OddsNet.com er et viktig og profesjonelt sted der vi når fram til mange eksisterende kunder om våre nyheter, tilbud og kampanjer. Vi håper at OddsNet-brukere setter pris på våre jule- og sommerkonkurranser og håper hele tiden på mange flere deltakere det betyr enda mer verdifulle og større kampanjer direkte tilbake til deltakerne.


Dette høres bra ut. Vi skal se på dette fremover og jobbe videre med konkurransene her på OddsNet. Det er også viktig at sponsorene fortsetter og støtte opp og gjerne øker premiene for konkurranser er noe brukerne her på Oddsnet virkelig setter pris på.


Videre har vi noen spørsmål til deg om Betfair. Hvorfor skal folk spille på en exchange fremfor hos en tradisjonell bookmaker?

Betfairs teknologi  matcher kunder sine spill med motstridende synspunkter om kampresultater, som for eksempel fotball eller tenniskamper. Vi tjener penger på å ta kommisjon av nettofortjeneste fra de vinnende kundene til en sats på 2-5%. Denne modellen betyr at vi ikke bryr oss om hvem som vinner og hvem som taper, og at vi er glade for at kundene våre vinner. Dette er i motsetning til tradisjonelle bookmakere som har behov for at kundene deres taper for å kunne få en fortjeneste. Det finnes ingen fortjenstemargin lagt inn i prisene/oddsene du ser hos Betfair, som igjen betyr at kunden tjener på det. Kunder bør spille hos oss fordi vi gjennomsnittlig tilbyr de beste prisene. Det er egentlig ganske så enkelt!


Det har vært en del matchfiksing de siste årene og Betfair er en av verdens største aktører på livebetting.  Hvordan forholder Betfair seg til matchfiksing og oddsmanipulering? Føler dere et moralsk ansvar ovenfor kundene deres i denne sammenhengen?

Det som er svært viktig å forstå er at når det gjelder å holde sporten fri fra korrupsjon, så er interessene til Betfair og sportstyrende organer og kunder helt på linje.  Vi vet at kundene våre kommer til å kun plassere spill på markeder de er sikre på er "rene", og det er fundamentalt for vår virksomhet at vi alle gjør hva vi kan for å holde dem på den måten.


Fair enough! Hvordan går dere frem for å bidra til dette?

Hos Betfair har vi svært avanserte team av folk og automatisert teknologi som sporer/følger hvert spill som blir plassert, med evner til å følge, spore og undersøke mistenkelig oppførsel i stor grad. Dette var rett og slett ikke mulig før internettspillalderen og vi jobber hardt for å bygge troverdige relasjoner med Regjeringer og sportsstyrende organer som igjen gjør det mulig for oss å jobbe sammen i kampen mot korrupsjon. Betfair pionerte konseptet om en "Memorandum av forståelse" en avtale mellom oss og sportstyrende organer som tillater oss å dele spilleinformasjon dersom det oppstår mistenkelige spillemønstre og hvorhen vi har lisenser så gjør vi vårt ytterste for å bygge lokale partnerskap og beskytte sportens integritet.


Her på OddsNet har flere brukere diskutert noe som kalles "premium charge" i en lang tråd. Dette er en slags ekstraskatt for spillere som gjør det bra. Kan du utdype litt mer om premium charge?

Vi har utviklet prismodellen vår for å sikre at vi har en rettferdig prisstruktur på plass for alle kundene våre; hvorav 99.9% ikke påvirkes av denne justeringen. Betfair mener at implementeringen av den justerte satsen kommer til å gi virksomheten en rettferdig kompensasjon for tjenesten den gir til de påvirkede kundene som for øyeblikket betaler en sats av kommisjon og gebyrer som ikke reflekterer den fordelen de får fra Betfair sitt økosystem.

Siden oppstarten har vi gitt kundene våre et innovativt, revolusjonerende produkt som konsekvent har tilbudt dem, i gjennomsnitt, den beste verdien på markedet. Dette er fremdeles tilfelle i dag og vi vier oss til å sikre at det fortsetter å være slik i årene som kommer.


Betfair gikk vel på børs for ett års tid siden. Har mye forandret seg i selskapet på den tid?

Ambisjonene og målene våre er en virksomhet som forblir den samme som før vi gikk på børs. Vi ønsker å fortsette med fornyelse og å skape de beste produktene, tilby den beste verdien til kundene våre.


Har dere planer om å starte eget pokernettverk?

Vi flyttet over til Ongame-nettverket i fjor og vi er svært fornøyde med produktet vi tilbyr kunder i dag. Vi gjorde migrasjonen fra vårt eget nettverk utifra et ønske om å gi kundene våre bedre likvidet, flere valg og en allsidig og forbedret spilleopplevelse. Vi er fornøyde med å ha oppnådd dette og det finnes ingen øyeblikkelige planer om å flytte tilbake til vårt eget pokernettverk.


Har dere konkrete planer om å gå inn i USA hvis det skjer en regulering der?

I 2009 kjøpte vi ett av USAs største lovlige online spilleselskaper, TVG, for $50 millioner. Dette ga oss et godt fotfeste i Statene skulle en yttereligere åpning av markedet skje der. Nylig ble spilling på spillebørs vedtatt i både California og New Jersey og vi har til hensikt å søke  om en lisens i begge de statene så snart anbudsprosessen starter der.


Dette er interessant. Dette gjør jo at det kan bli enda større volumer i fremtiden.  Hvem er Betfairs største konkurrenter, asiatiske bookmakere eller andre exchanger?

Vi opererer i en konkurransedyktig og levende markedsplass med konkurranse av høy kvalitet. Vi mener likevel bestemt at vårt produkt, Betfair-spillebørsen, tilbyr kunder i gjennomsnitt de beste prisene på markedet og vi jobber hardt for å fortsette nyskaping og å fortsette å bringe produkter i verdensklassen til vår kundebase.


Skjer det noe på teknologifronten hos Betfair?

Vi ser en enorm vekst og potensiale i våre mobiltilbud. Inntekter fra mobil vokste 88% sammenlignet med året før for det finansielle året 2011 med aktive kunder opp til 122%. Vi så også over £1 milliard plasserte spill på våre mobilprodukter i det finansielle året 2011, og vi jobber hardt for å bedre mobiltilbudene våre og øke vår allerede omfattende mobilproduktportfølje.  Det siste innenfor teknologi er svært viktig i vår virksomhet, det er drivkraften for vårt produkt. Vi har over 600 IT-ingeniører som jobber med en spillebørs-plattform som behandler mer enn 7 millioner transaksjoner om dagen. Ny spennende teknologi er anslagsgivende for hva vi gjør og vi håper på å ha noen spennende forbedringer som gagner kundene våre i nærmeste fremtid.


Vi takker Petter Tofte så mye for praten!

Til de av dere som enda ikke har konto hos Betfair, så kan dere kan registrere den her.