Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA
Printer versjon

Molde er klar gullfavoritt!

Skrevet av: Moderator 07.08.2011 11:37

Molde reiser til Trondheim som klar seriefavoritt. Bak dem er det jevnt med kveldens motstander, Rosenborg, i spissen. Med andre ord er det duket for en durabelig batalje når de to seriefavorittene klinsjer sammen til storkamp på Lerkendal i kveld.

For første gang i historien er Molde seriefavoritt med klar margin i Tippeligaen. Det blir en uvant situasjon for lagets supportere å reise til Lerkendal på søndag med et realistisk håp om gull. Etter torsdagens seier over Start er Molde nede i 1.60 i odds for å vinne Tippeligaen.

Rosenborg var den største favoritten til å ta gullet før seriestart, men må nå finne seg i og være rangert nede på delt andreplass med 8.00 i odds. De er med det likt rangert som Strømsgodset og Tromsø som også står til 8 ganger pengene. Brann og Stabæk er de to siste lagene vi tror henger sånn rimelig med i gullkampen. Brann står i odds 12, mens et noe ribbet Stabæk også gir 12 ganger innsatsen. Foruten disse er det få lag som har nevneverdige sjanser i gullkampen.

Favoritter til å rykke ned blir Sarpsborg, Sogndal og Start. De tre S-ene virker som de desidert svakeste lagene i år, selv om avstanden ikke er enorm til lagene foran på tabellen.

Her er NordicBets oddsliste før helgens serierunde:

Winner Tippeligaen 2011 (Vinnerodds) 07.08 18:00   
Molde                     1.60
Rosenborg              8.00
Strømsgodset          8.00
Tromsø                   8.00
Brann                      9.00
Stabæk                  12.00
Vålerenga              20.00
Fredrikstad            30.00
Lillestrøm              35.00
Aalesund               50.00
FK Haugesund    100.00           
Viking                 150.00
Odd Grenland      200.00
Start                   1000.00
Sogndal             2000.00
Sarpsborg 08     2000.00      

Er Solskjær i ferd med å skape en ny solskinnshistorie?
Ole Gunnar Solskjær har det siste året dominert mange sportssider i Norge og mange har ment mye om han som trener. Det har vært svært mange positive ord å lese om hans tilbakekomst til norsk fotball, men det har også vært noen kritiske røster som har betvilt om han var en mann til å lede et Tippeligalag. Enkelte har vært opptatt av om han kunne greie seg alene uten Alex Ferguson eller om han ville bli tøff nok som leder.

Etter en svak start mot nyopprykkede Sarpsborg 08, samt et ydmykende 0-5 tap borte mot Haugesund var det lite som tydet på gull i første forsøk. Den måten han fremstod etter disse tapene har nok i så måte vært fin læring for mange norske trenere. Fokuset på utvikling syder ut av intervjuene med Ole Gunnar og det er tydelig at han ikke har ambisjoner om å hvile på laurbærene. Dette kjennetegnet spillerkarrieren og nå er han også i ferd med å sette det stempelet på sin trenergjerning.

Målsettingen var nok å ta gull etter andre eller tredje sesong, men utviklingen hos spillerne har vært formidabel. Ole Gunnar har fått opp et trenerapparat som synes å fungere perfekt. Spillere som tidligere har vært relativt ordinære i Tippeligaen fremstår nå som potensielle landslagsmenn. Hvem hadde trodd at Kristoffer Vartshaug Paulsen skulle bli en stopper av det formatet han er i dag? Nevnte Paulsen har rost Ole Gunnar for den tilliten han har følt underveis og nå formelig oser det trygghet av han. Vegard Forren virker mer moden enn noen gang og prestasjonene er snart oppe på 2009-nivå. Vegard tålte ikke suksessen i 2009, men det kan virke som Ole Gunnar er i ferd med å få han ned på jorda uten å ta fra han selvtilliten på banen.

Magne Simonsen var etter vår mening en av de dårligste backene i hele Tippeligaen. I år har han vært god i omtrent samtlige kamper. Det er i alle fall ingen tvil om at Moldes trenerteam så langt har lyktes over all forventning med å utvikle spillere i 2011. Dette gir selvsagt Ole Gunnar svært gode kort på hånda når han skal hente nye spillere til klubben. Spesielt på angrepssiden er det nok mange som kunne tenke seg å spille for Ole Gunnar. Vi tror at Ole Gunnar kommer til å satse på kontinuitet på spillersiden i forsvar og på midtbanen, men at han i størst mulig grad ønsker å selge angrepsspillere til europeiske klubber med god fortjeneste. På denne måten greier han å beholde et sterkt Molde-lag og han greier samtidig å holde økonomien på et meget sunt nivå.

Salget av Pape Pape Diouf var en meget gunstig avtale for Molde og vi tror det kan komme lignende handler i årene som kommer. Den svært gode kontakten mellom Jim Solbakken og Ole Gunnar Solskjær legger tilrette for at det blir gode salgskanaler for Molde også i årene som kommer. Ole Gunnar har i tillegg til å være dyktig vært heldig en lang periode med tanke på skadesituasjonen i klubben. Molde har hatt få skader og har vært heldige foruten den alvorlige skaden Børre Stenslid pådro seg under oppkjøringen til sesongen.

For å sitere et gammelt sitat som er mye brukt av gamblere: "en vinner er en vinner". Det er vel et sitat som kan brukes om Ole Gunnar Solskjær. Ole Gunnar er i ferd med å lykkes og det er liten tvil om at han er en personlighet og en trenerskikkelse som vil sette sitt preg på norsk fotball i mange år fremover. Vi tror Ole Gunnar vil være i Molde til han har vært med å sikre klubbens første seriemesterskap, men vi blir heller ikke forundret om han blir i mange flere år fremover. Du skal lete lenge etter en mer lojal person enn Ole Gunnar. Ser vi konturene av en trenerpersonlighet som kan måle seg med Nils Arne Eggen? Det skal vel litt til, men mye tyder i alle fall på at Ole Gunnar er i ferd med å skape en ny solskinnshistorie gjennom å føre Molde til gull for første gang i historien.