Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Travprat

Tilbake til forum
Triste tall.
jel Postet 08.07.2018 20:33 Regnskap

Jeg sikter til omsetningstallene for Jarlsberg lørdag og søndag sammenlignet med i fjor.

For hovedspillene V75, V5, V4 og DD samlet var de slik:

Lørdag 2017: 15,9 mill
Lørdag 2018: 14,9 mill

Nedgang ca. 6 %.


Søndag 2017: 35,1 mill
Søndag 2018: 27,5 mill

Nedgang ca. 21 %.

Ikke bra, og (nok et) tydelig signal om at spillerne svikter norsk trav.

Skal travet ha en fremtid, må to grupper stimuleres:

1. Hesteeierne (større premier).
2. Spillerne (bedre TBP).

Ironisk nok er det imidlertid ingen av disse gruppene som er verst stilt. Eierne kan slutte å eie, og spillerne kan finne bedre spill. Det siste er svært enkelt.

Det er de som har hele eller vesentlige deler av sitt levebrød knytte til trav, som har størst grunn til bekymring. Og i tillegg alle de ubetalte amatørene og ildsjelene som bruker mye tid og krefter på en sport de har stor glede av. 

Noe må gjøres, og det raskt. Rikstoto og DNT sitter med nøkkelen.

Om det er noen trøst, er bekymringen stor også i Sverige. Der kommer det ny spillovgivning neste år. Den åpner for at alle bettingselskaper som vil kan søke lisens. Får de det (og det gjør de), kan de tilby spill på svensk trav i konkurranse med ATG (Sveriges Rikstoto).

Skal bli svært interessant å følge den utviklingen.

Travronden (Sveriges TGN) har skrevet mye om dette. I siste nummer filosoferer Johan Lindberg (sjef i ST, Sveriges DNT) over V75-spillet, og kommer til at det er et bra spill:
"Ser man det over 7 løp, er TBP i hvert løp 94%. Bedre enn vinnespillet, der 20% forsvinner direkte".

Nu vel.

Han mener sikkert 95% i hvert løp, siden TBP i svensk V75 er som norsk med 65%. Men er dette en AHA-opplevelse som får spillerne til å skjønne tegninga? Hmmm....


jel
som inderlig håper at trenden for travet snur- Svar på innlegg
Re: Triste tall.
ogg Postet 08.07.2018 21:43 Regnskap
Slutt å spill... men det er ikke enkelt når det er som narkotika, svært avhengigskapende. De som har sitt levebrød med "spillhester" kan kanskje finne noe annet og gjøre. Det må gå ann å drive med hest uten å spille, i hvertfall gjorde det før i tiden og noe nå også. Tøffe ord men alikevell en som tør nevne det. For mange år siden ble det spådd massenedleggelse av kosker nå "banditt" automatene ble forbudt, men så skjedde ikke hmm...
- Svar på innlegg
Re: Triste tall.
Black Postet 09.07.2018 00:01 Regnskap
Endret
09.07.2018 00:04 Black
09.07.2018 09:31 Black

Tviler på Norge gjør noe med spillpolitikken, både høyre og venstre siden enig i dagens spillpolitikk.

 

En ung mann på jobben sa at trav virket kjedelig og det er vel det største utfordringen til travet. Trav fenger altfor for få unge mennesker.

 

Trav er en meget tidkrevende hobby å følge med på travsporten og for de fleste uansett hvilken rolle de har innenfor travet en dyr hobby. Folk flest har for vært tiår som går, et annet forhold til tid. Trav er blitt for tidkrevende å følge med på.

 

Reklamen for travspill er rettet mot lyntotto segmentet og det segmentet er ikke trofaste spillere. Penger ut av vinduet.

 

Bjerke og Øvrevoll arranger forskjellige typer aftener, veldig mye går på å lage opplegg for kvinner. Jeg tviler på at de klarer å verve noen flere faste spillere til travet eller galoppen, da kaster penger ut av vinduet.

 

Hvordan er fordelingen mellom kvinner og menn som har fylt ut en trippelbong på en travbane i år 20%/80%? Kanskje enda større. Hvor vil du få vervet nye spillere til travet hos kvinner eller menn? Helt klart hos menn.

Jeg har enda ikke lest en bok om trav og galopp spill som er skrevet av en kvinne og jeg har lest mange.

Tersklene for å kunne forstå trav og galopp er så høy at folk flest ikke gidder å sette seg inn i det. Det å fylle ut en bong på banen er for vanskelig.

 

Utfordringen for travsporten er det å se på 8 til 15 hester løp rundt på en travbane er uinteressant for de fleste.  Spillformene er for kompliserte for de fleste så de gidder ikke å bruke tid på å sett seg inn i spillene. Å kunne lese et travprogram er ikke enkelt, galopp programmet er enda verre og  selv om du forstår  så er det til lite hjelp når du skal spille.

 

Jeg tror de må gjøre radikale endringer på selve produktet travløpene. De må endre på travløpene så de fenger interesse, selvfølgelig må det ikke gå utover hestene. Det kommer man neppe til å gjøre og derfor vil de travspillerne som forsvinner til de evige jaktmarker, ikke bli erstattet med nye travspillere.


People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Re: Triste tall.
ogg Postet 09.07.2018 09:47 Regnskap
Reflekterte kloke ord sett fra mitt ståsted "Black". Men hvor ble det av travspiller, investor og styreleder Jan Petter Sissener. Skulle ikke han bidra til å få sving på dette ...eller?
- Svar på innlegg