Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Strategi

Tilbake til forum
Ragnars tips til player specials/props
Pingvin263 Postet 18.11.2013 19:00 Regnskap
Ragnar har lagt en super god artikel, som i detaljer beskriver hvordan han arbejder når han laver player specials.

Jeg har haft fin succes med at lave player specials, men havde desværre en rigtig skidt weekend, hvilket sker en gang imellem, da NFL er en lidt uforudsigelig sport. I længden er det dog der jeg finder mulighederne i at tjene penge på NFL.

Min metode er lidt anderledes end Ragnars.

Jeg åbner tit flere vinduer med nfl.com, for at have stats på mange forskellige kategorier. Her tager jeg pass defense, rush defense, quarter backs stats, running backs stats og receiver stats. Derudover åbner jeg en side med oversigt over skader, for at finde ud af, hvordan modstanderen ser ud. Derudover åbner jeg oddschecker.com, som har opslag på mange bookmakeres forslag til linjer på de forskellige spillere. Det er et godt overblik man får her, da det kan skinne igennem, når en bookie er helt off på en spiller.

Til sidst er det godt at have en ekstra side oppe på NFL.com, hvor man kan gå ind og tjekke lidt ekstra facts, hvilket kunne være depth charts, tidligere indbyrdes kampe osv.

Det gælder for mig at se om, ligesom Ragnar, om hvordan spillerens sæson har været, og hvilken modstander han står overfor. Derudover er det rigtigt godt at analysere lidt på hvad game planen er. Er det et godt løbeforsvar de møder, kan det blive pass heavy offense, og vice versa.

Derudover er det vigtigt om spilleren er skadet, og hvis det er en running back om der er skader på guards eller center, da de tit skaber huller får running backen. Får en quarter back er meget af det samme gældene, da hans receiver matchups samt skader hos modstanderens defense kan have meget at sige.

Så får at opsummere:

Tjek stats og spillernes average
Hvad er game planen
Hvordan er skadessituationen
Og hvordan er modstanderen overfor kast og løb

Jeg håber det kan hjælpe lidt til spil på player specials. Men jeg er meget enig i Ragnars måde at gøre tingene på, da det kræver analyse af hvert evig eneste player specials, og det er vigtigt ikke at stirre sig blindt på en stjerne.
- Svar på innlegg
Re: Ragnars tips til player specials/props
Ragnar G [email protected] Postet 18.11.2013 20:40 Regnskap
Det kan se ut som at vi har en ganske lik metodebruk, og det er alltid hyggelig med litt meningsutveksling.

Jeg gjør det nok litt annerledes i forhold til å forsøke å forutse kampbildet/kampplan. Jeg er en sterk tilhenger av at det er enklere å forutse fremtiden ved å se på fortiden, en det er å forsøke å synse seg til hva som skal skje ved at man tror selv "fordi atte". Selvfølgelig kan man havne i en skvis vurderingsmessig  fordi man har en spiller som løper for 120 yards pr kamp og et forsvar som bare tillatter 60 yards pr kamp. Men som oftest så er det da lurest å stå over spill etter min ferfaring.

Jeg har heller ikke så voldsomt stort fokus på enkeltskader. Min erfaring er at man overvurderer skader voldsomt om man skal starte å ta mye hensyn til de (se feks på Bengals som mistet Geno Atkins nylig, men hadde et forsvar som alene vant kampen mot Browns i går).

Som jeg også var inne på så er gjennomsnittet til en spiller så og si verdiløst. Om du har en runningback som har 5 kamper med 50 yars og en kamp med 300 yards, så har han et snitt på 91 yards. Mot et gjennomsnittlig forsvar så hadde ikke en linje på 90 vært rett da, da hadde selvsagt en linje som var på 50 vært mer korrekt. Det er få spillere som konsekvent produserer veldig mye, som regel så kommer det i rykk og napp, der de har noen vanvittige kamper, men flest kamper som er litt sub par.

Det hadde vært gøy om enda flere startet skrive om props her på Oddsnet, da det gir en veldig enkel (og morsom) vei inn til det å forstå NFL.

mvh
Ragnar

https://twitter.com/#!/ragnargj
- Svar på innlegg
Re: Ragnars tips til player specials/pr
Kornboy Postet 20.11.2013 22:18 Regnskap
Må si NFL er blitt en av de desiderte favoritt-sporter å følge med på. 

Hvordan henger passing yards og receiving yards sammen på spill-fronen? Hvis jeg tror at en gitt spiller har mange passing yards i en match, vil det da også bety, med meget stor sansynlighet, at receiverne har en god dag med mange yards også? Vil isåfall overspill/underspill være aktuelt på begge typer spillere i samme match?

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Ragnars tips til player specials/pr
Ragnar G [email protected] Postet 20.11.2013 22:46 Regnskap
Det er selvfølgelig en viss korrelasjon mellom yards på en quarterback og en receiver, men den er ikke nødvendig vis så stor som du tror. I ekstreme tilfeller er den selvsagt det (som når Calvin "Megatron" Johnson har over 200 yards en kamp, da er det stor sannsynlighet for at Matt Stafford også går over sin total), men å jevnlig spille over på receivere fordi man tror en quarterback får en god kamp er en dårlig strategi. Som oftest så er det en wide receiver, tight end eller runningback som plutselig har en ekstraordinær kamp, og ikke hele gruppen av receivere (som er tre-fire wide receivers, to-tre tight ends, to-tre runningbacks og en fullback).

Jeg har veldig sjelden overspill på både en quarterback og en wide receiver på samme lag i samme kamp. For at det skal skje så må jeg identifisere verdi indeviduelt på begge (og som jeg har skrevet om så skjer ikke det så ofte på wide receivers. F.eks om linjen ligger 10 yards for lavt på fem av de, så er det fortsatt langt unna spill på noen av de indeviduelt, mens et spill på quarterbacken vil se veldig bra ut).

mvh
Ragnar


https://twitter.com/#!/ragnargj
- Svar på innlegg
Re: Ragnars tips til player specials/pr
Kornboy Postet 20.11.2013 22:53 Regnskap
Takker for raskt svar!

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Ragnars tips til player specials/pr
Frankie P. Postet 20.11.2013 23:32 Regnskap
Hei Ragnar

Foerst og fremst vil jeg si takk for en flott og velskrevet artikkel; det er slike innlegg som virkelig har nytteverdi for OddsNets brukere.

Du nevner faktoren matchup i artikkelen, og det er en variabel som jeg finner svaert viktig innenfor mitt felt (tennis). Naa er det liten tvil om at matchup er noe langt mer komplekst i amerikansk fotball, og jeg lurer paa hvor noeye du gaar til verks ift matchup.

- Sjekker du matchup mellom enkeltspiller vs enkeltspiller, f.eks aktuelle wide recievers mot aktuelle cornerbacks og safetys ?
- Hvor trekker du linjen i forhold til viktigheten av matchup-analyse? Er det nok aa se paa store tall for forsvar langs bakken vs runningback og pass defence vs QB?

Du skrev at i NFL, og US Sports generelt, er det utrolig med statistikk og tallmateriale, saa essensen i mitt spm er hvor noeye man boer gaa til verks for at analyseringen skal ha nytteverdi.

mvh

Vamos Rafa!
- Svar på innlegg
Re: Ragnars tips til player specials/pr
Ragnar G [email protected] Postet 21.11.2013 06:39 Regnskap
Endret
21.11.2013 06:40 Ragnar G

Hei, takk for hyggelige ord!

Enkeltmatchups ligger selvfølgelig i bakhodet når man ser på ting, men det gjelder ikke så mange spillere. Det er noen få virkelige shut down corners i ligaen (Joe Haden hos Browns f.eks), men tallene for disse er allerede med i tallene man har for forsvaret. Dersom man starter å overvurdere betydningen av en enkeltspiller i forsvaret, som ikke kommer til å line opp 100% sammen med en man har spill over eller under på, så overanalyserer man tall som man allerede har tatt hensyn til.

Det som (ofte) skjer når man har et veldig bra forsvar mot en veldig bra spiller er at det ikke blir noe spill fra min side. Da blir det desto oftere spill når en mellomgod spiller som har overprestert litt møter et dårlig forsvar, for da settes linjen ofte for høyt. I et slikt tilfelle så har gjerne spilleren overprestert noen få kamper som trekker opp snittet, og akkurat det samme har forsvaret gjort i negativ forstand.

Jeg ser på 60-70 spillere pr kampomgang og jeg har i år i snitt fem til åtte player props spill pr uke, så det er veldig mange matchups det ikke er noe å hente i. Jeg kunne helt sikkert ha argumentert for spill den ene eller den andre veien på alle matchups, bare jeg hadde brukt lang nok tid på å overanalysere. Men jeg tror (vet) at dette hadde gitt et kraftig underskudd, da marginen til bookien og egen udyktighet haddde vært for stor.

mvh
Ragnar

https://twitter.com/#!/ragnargj
- Svar på innlegg