Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Strategi

Tilbake til forum
Prosentvurderinger og analysefaktorer...
NH1878 Postet 29.01.2010 17:13 Regnskap
Dette har sikkert blitt diskutert frem og tilbake tidligere, men jeg sliter med å finne "nøkkelen" (eller formelen om man vil) til en mer solid og stabil vurdering av kamper (fotball) som står for tur.
Alle har vi en eller annen metode for å vurdere visse faktorer som fører oss videre til en beslutning om et utfall eller iallefall til en beslutning om hvorvidt det lønner seg å satse penger på kampene man vurderer, etc.

Jeg har selv satt opp et slags verktøy som tar for seg det vanlige (Seire, Uavgjort, Tap, Mål+, Mål-, Form, Historikk, etc), men det jeg er usikker på er hvor mye man skal legge vekt på disse faktorene ved vurderinger av diverse utfall, etc.
I enkelte tilfeller kan historikk ha mye å si, men dersom et av lagene er mye bedre enn de 6-7 foregående sesongene (f.eks. at lagene har byttet plass med tanke på prestasjonene) vil da historikken være så "tiltalende"?

Hva med form vs tabellplassering?
Noen lag sliter i bunnen av tabellen, men plutselig har disse lagene 3-4 seire på rad, etc. Det motsatte kan være vedr lag som ligger i toppen av tabellen. Hvor pålitelig er da form-faktoren og tabellfaktoren?
Selvsagt må man ta høyde for skader, etc. men hvor mye skal dette legges vekt på med tanke på at et dårlig lag gjennom 2/3 av sesongen plutselig snur uten noen forklaring enn at laget i sin helhet har tatt seg sammen eller kanskje bare vært heldige mot andre lag med skader, etc.

Så hvordan bør man vurdere faktorene og hvordan trekker man f.ek.s skader fra prosenter som blir satt ved bruk av tallstatistikk?

Hadde vært interessant med litt tanker rundt dette.

NH1878
- Svar på innlegg
Hjelpemidler
Black Postet 31.01.2010 23:00 Regnskap
På menyen på venstre sider finner du valget hjelpmidler og under der artikler. Tror du får svar på noe av det du spør om der.

People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Re: Hjelpemidler
RinusMichels [email protected] Postet 05.01.2011 19:46 Regnskap
Legger ofte merke til at tippere snakker om betvalue.
Det er en fornuftig ting, men det er nå sådan at formelen kan man bare vri bakover og så kan man bare beregne at verdien blir typisk 105 - og så sier alle sammen at det er et kjempefint bet.

Twitter: @Giesselbach
- Svar på innlegg
Re: Prosentvurderinger.
rokken Postet 17.03.2011 19:34 Regnskap
- Svar på innlegg
Re: Hjelpemidler
caepp Postet 22.03.2011 12:19 Regnskap
Poenget er jo å forstå hvorfor det er viktig å spille verdi (større sannsynlighet enn oddsen tilsier) hvis man ønsker å lykkes i lengden. Det spiller ingen rolle hvor sterkt man tror på at favorittlaget endelig vinner til helga, hvis oddsen er elendig. Helt enig i at prosent-/verdivurderinger kan virke litt diffuse og tatt ut av luften, og for en enkelt kamp er en slik vurdering umulig å etterprøve med sikkerhet. Derfor kan man selvfølgelig vri formelen bakover og "beregne" ønsket verdi, men i lengden lurer man ingen andre enn seg selv (og eventuelle idioter som sluker enhver vurdering rått). Klarer man derimot over hundrevis av spill å oppnå brukbart samsvar mellom antatt betvalue og reell tbp, da er man kommet langt!
- Svar på innlegg