Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Strategi

Tilbake til forum
Oddstipperguide for viderekomne
OddsNet Postet 07.08.2009 22:13 Regnskap
Endret
08.08.2009 01:01 OddsNet

Hei.

Det er ikke til å unngå at man må tape penger på oddsspilling før man til slutt eventuelt har lært så mye og er villig til å bruke så mye tid at man kan gå i pluss, men tiden/pengene dette koster bør kunne kuttes kraftig ned ved god veiledning :-)
Vi skal derfor lage en slags guide for oddsspillere der det blir 2 hoveddeler:

 

1. En guide for "nybegynnere" (se annen tråd på Strategiforumet)
2. En guide for "viderekomne" (se lengre ned)

 

I denne tråden ønskes innspill om hvilke momenter som bør tas opp i en guide som vil hjelpe viderekomne til å gå i pluss på oddsspilling, og kanskje til og med frem til å gjøre et levebrød av det.

 

Med "viderekommen" menes det en person som har spilt på oddsen en stund og som har (eller har hatt) konto hos minimum 3-4 forskjellige bookmakere. Han sjekker alltid hvem av sine bookmakere som har høyest odds på det han har tenkt å spille på. Han følger også en del med på sider som OddsNet.com og følger en del tips fra andre personer som virker å ha god peiling på det de tipser om, og har også selv noen ligaer/idretter han følger godt med på og synes han finner noen gullspill på i ny og ne. I løpet av en uke brukes 10-20 timer på ting som har direkte med vurdering av oddsspill å gjøre og alt i alt har han klart å gå ca. i null på oddsspillingen i mange måneder nå, iallfall om bonuser han har fått hos sine bookmakere regnes med.


Nå ønsker altså en slik person å se om han kan begynne å tjene penger på oddsspilling, og han er (iallfall i en periode) villig til å bruke enda mer tid enn før på oddsspillingen for å oppnå dette. Vi håper våre brukere kan bidra med innspill til hva som skal være med i en guide rettet mot en slik person :-)


PS! Vi deler altså inn i to hoveddeler fordi vi mener at det er viktig å ta hensyn til hvilket nivå en oddsspiller er på når man gir råd, og fordi det sannsynligvis er lettest å lære seg å krype før man kan gå også når det gjelder oddsspilling. Det vil naturligvis ikke finnes noen fasit på hvilke råd som passer best i en guide for nybegynnere og hvilke som passer best i en guide for viderekomne, og er du selv i tvil om hvilken tråd du skal poste et innspill i er det bare å ta hvilken som helst av de 2 vi oppretter ang. oddstipperguidene.

- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
Tipper Postet 08.08.2009 18:34 Regnskap
Mitt beste råd må være å innsnevre markedene man opererer i. Dvs hold deg unna det du ikke har god peiling på, der det er lite trolig at du vet mer enn bookmaker. For min del spiller jeg på norsk fotball fra 2 div og nedover, samt norsk ishockey. Passe små markeder som det er mulig å ha en edge i, men som desverre ikke tillater de store innsatsene.
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
aaa Postet 09.08.2009 00:22 Regnskap
Unngå spill på "eget lag" annet enn som underholdning. Det har lett for å bli spill med hjertet og ikke hjernen. Blir litt skremt når der settes max-spill på eget lag nesten uansett hvor gode begrunnelser og odds som er tilstede.
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
Milano3 Postet 10.08.2009 16:33 Regnskap
Synes ikke dette initiativet har fått så mye oppmerksomhet som det fortjener. Foreslår et par (dog ikke så veldig revolusjonerende) punkter:

Før regnskap over dine spill. Ha oversikt over hvilke tipsere som gir deg overskudd, og hvilke man bør holde seg unna. Langsiktighet.

Husk at det finnes minst 5 dårlige "eksperter" pr gode tipser på nettet, selv om alle gir seg ut for å være gode. Studer historikk, uten tidligere oppnådde resultater har man svært liten verdi i det lange løp.

Ha en jevnbyrdig tippekamerat å diskutere spill med. På denne måten får man kanskje luket ut sine dårligste spill, og får garantert mange gode spillforslag i bytte.

For dine egne spill: Begrens deg til markeder der du har god kunnskap, ihvertfall inntil man bygger seg nok erfaring til å lese fallende markeder og andre.

Bruk sider som betbrain for å spille beste odds, og vær alltid på utkikk etter nye bookmakere som kan utvide mulighetene dine.

https://twitter.com/#!/Milaano3
- Svar på innlegg
Moneymanagement bør omtales
Oljeglatt Postet 10.08.2009 19:10 Regnskap
Moneymanagement er noe som både gamblere, spekulanter og pokerspillere nevner i intervjuer. Dvs. kunsten å satse riktig mengde. Jeg vet at det er nevnt i guidene her, men noe sier meg at det bør gjentas.

Andre ting som er nyttig å kunne er statistikk, psykologi og litt av den type kunnskap som gir koloritt og kunnskap.  En bokliste kunne vært en god ide. Programmering også, for de avanserte, selv om det er fint mulig å klare seg uten.

Selv har jeg lyst til å lære mer om måten oddsen utvikler seg frem mot kampstart.
- Svar på innlegg
Re: Moneymanagement bør omtales
Kennyh [email protected] Postet 17.08.2009 19:39 Regnskap
Gjør ting enkelt! Det er bedre å satse få kamper og øke innsatsen enn å dra på en eller to kamper til for å "spe på oddsen" slik at man kan satse mindre. Velg ut de objektene man har mest tro på og følg magefølelsen/intuisjonen. Det er som regel en grunn til om man har en god eller dårlig følelse til et bestemt objekt. Ihvertfall om dette er et område man har fulgt med over tid.
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
Milano3 Postet 18.08.2009 01:19 Regnskap
Et moment jeg glemte i sted, som jeg mener er svært sentralt dersom man mener noe seriøst med sin betting, er å bruke tid på research etter gode spill og tips, ikke å bruke tid på tekstbaserte livescore og andre unødvendige måter å følge spillene på. De fleste har en begrenset tid, og dette bør brukes på å finne gode spill. Dersom man skal spille uten å følge tips fra andre, forutsetter det naturligvis kunnskap og at du følger idretten tett selv.

Og mitt andre poeng: Se alltid sport med et øye for spill. Kanskje har det ene laget en offensiv høyreback som ofte kommer til skuddmuligheter, og er et potensielt målscorertips neste uke? Går noen ofte i offside? Hvem er offensive syklister syklister som ofte går i brudd? Hvilke skihoppere hadde uflaks med vinden dette rennet? Noter gjerne litt, for man glemmer fortere enn man tror...

https://twitter.com/#!/Milaano3
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
Trosten Postet 18.08.2009 12:46 Regnskap
Fokus!

Spiller man for eksempel på basket hvor det nå er em på vei så konsentrer deg om dette. Glem oddsnet og fotballtipsene, tennistipsene eller hva det måtte være. Let litt info før mesterskapet og sett opp spilleskjema før mesterskapet starter. Sett av god plass for hver kamp til statistikk. Legg også ved noen kommentarer om det er av spesiell betydning.

Det beste er å se en og annen kamp. Kan du ikke det så følg livescore og prøv å få med deg utviklingen i en kamp. Det kan for eksempel være svært viktig å få med seg at det ble satt 20 poeng det siste minuttet i en kamp. Straffer på straffer på straffer. Har man kamputviklingen til resultatene så forstår man også resultatene mye bedre. Derfor er det også veldig viktig å sette opp perioderesultatene. Ikke minst på de kampene du ikke har kunnet følge. Les gamerapport om den eksisterer. Det gjør den som oftest på de store mesterskapene.

En god livescore kan gi deg mye viktig informasjon. Det er i min bok helt nødvendig å følge flest mulig kamper for å få et best mulig resultat. Man får heller hvile med å ta seg litt fri etter mesterskapet. Og vær på hugget når bookiene legger ut odds. Sett opp ditt eget antatte resultat og legg inn info om hva du ønsker av bookiene for å satse. Er man overbevist om at bookiene har bommet så gå "all in".

Vær forsiktig med spill til å begynne med. Få med deg litt resultater og form. Livespill er også gull. Et lag som bommer på alt i første omgang selv om de var favoritter kan skjerpe seg betraktelig i 2. omgang. Oddsen tar sjelden høyde for det og er man virkelig inne i mesterskapet og sitter med mye info kan man ta bookiene. Følg spesielt med på spillere i foulproblem. Er spilleren viktig så kan det være helt avgjørende for utfallet av kampen.

Det viktige er å holde fokus på dette. Blander du inn alt av annet spill så får du ikke et optimalt resultat. Jeg vet hvor lett det er å bli fristet til å se om noen andre har kommet med noen gode tips. Du kaster i de fleste tilfellene bort verdifull tid. Under mesterskapet så følger du kun med på tips relatert til dette. Glem alt annet.

Spesialiserer man seg ikke så kan man finne på noe annet å gjøre...

Trosten

THE ONLY THING I`M ADDICTED TO.. http://www.miinto.no/
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
oehb Postet 19.08.2009 17:14 Regnskap
-Unngå spill på "eget lag" annet enn som underholdning.

Kort kommentar: Ikke spill for å bli underholdt overhodet!
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
Org45 Postet 28.08.2009 11:22 Regnskap
Endret
28.08.2009 11:23 Org45

To raske innspill:

Kampene du velger å ikke spille på er like viktige som de du spiller på.
Det overveldende flertall av odds som tilbyes på utfall har negativ forventning, det skal en rekke gode grunner til at dette er ikke er tilfelle når du spiller. Vær alltid ydmyk på dette!

Finn toppen av markedet hos bookmakere du kan stole på. Selv ikke de aller beste i denne bransjen klarer marginer som er store nok til at du ikke må spille til høyest odds. Du bør ha så mange bookmakere som mulig, (NB! bare de som kan stoles på - gjør research!), 20 er minimum.

Org
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
Ulriken - Rom Postet 02.09.2009 01:27 Regnskap
Endret
02.09.2009 17:27 Ulriken - Rom

Enig i det meste som er sagt av andre.

Betfair bør være nr 1 av spilltilbydere.

Når du vurderer hvem du skal satse på, bruk Betfair`s Marketinformation til å se hvilken vei oddsen går, opp eller ned. Viser kurven opp, lønner det seg selvagt å vente med innsatsene, og motsatt hvis ned.
Jeg mener også at når det gjelder lavoddsere, så er en synkende kurve en anbefaling fra markedet.
Og at en stigende kurve er en avbefaling - Ligg unna.

Ha et utvalg bookmakere for å få best mulig odds (som også er sagt av mange andre her).

Denne var egentlig tenkt under  Oddstipperguide for nybegynnere
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
rokken Postet 12.07.2013 13:43 Regnskap
Endret
24.04.2014 10:22 rokken

- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
Per Magnus Bing [email protected] Postet 14.07.2013 00:31 Regnskap
Endret
14.07.2013 00:32 Per Magnus Bing

Her er 10 Bud jeg fikk paa et fjell sist jeg var paa tur med en israelsk vennegjeng,

1.

Finn et market med god limit. Det og ha peiling paa feks lave divisjoner er paa en maate som og vinne i paralympics...

Du kan finne verdispill paa 15-20% verdifaktor, men naar limiten er noen hundrelapper saa er du bedre tjent med og ta en jobb paa minsteloenn.

Spiller du for hyggen og for og slaa markedet saa fortsett, for det er moro og mestre ting, men det og slaa de store markedene gir en helt annen mestringsfoelese.

I tillegg er det kun smaa "bookmakerne" fra norden som tilbyr de lave divisjonene for og dra inn kunder. Ingen bookmakere som tar imot skikkelige spill opererer i de markedene. 


2.

Ikke snakk med folk naar du sjekker markedene naar de kommer ut. Peil inn paa noen kamper hvor du synes oddsen er hoy. Prov og finn ut hvorfor. Stol paa dine egen meninger. 

3.

Drit i hvem lagene er. Dette er vanskelig. Istedenfor "liverpool" maa du tenke. Klubb med stor fanbase og staar ofte i for lav odds i forhold til kvalitetene.

4.

Tenk paa defensiv. Ikke paa offensiv. Alle fish som vurderer sport ser kun paa det offensive. De ramser opp spillere som scorer maal. Prov og finn ut hvem lag som har bra defensiv men kjedelige fremover. Disse vil som oftest staa i fordelaktig odds.

5.

Pinnacle, Betfair, sbo/dafa/ibc (oneworksgruppen) er  bookmakere. De nordiske kopierer oddsen deres saa du kan like godt gaa direkte til kilden naar du skal sjekke odds. Finnes ogsaa noen gode portaler hvor man kan sammenligne odds. Finn din favoritt via et google soek.

6.

Press deg selv opp i limit. Dette er ikke alle enige om, men jeg synes det fungerer og spille litt hoyere enn man er komfortabel med pga da siler man spillene bedre. Dette er iallefall min egen erfaring. Hvis du ikke har andre inntekter boer du selvsagt holde et mer konservativt bankrollmanagment.

7.

Begynn med livebetting om du ikke har stor bankroll. Du er nodt til og omsette pengene mange ganger mer for at det skal bli noen summer du kan leve av.

8.

Flytt vekk fra Norge store deler av aaret. Norge er verdens dyreste land og ligger tett oppunder nordpolen. Hvis du kommer deg til et land der du andre sexpartnere enn hoyrehanda eller kjerringer fra bedriftsserien, saa gaar livsgleden opp og du faar motivasjon til og jobbe mer. 

9.

Ikke tro at bookmakerne og markedet alltid har rett. Jeg kjenner endel folk som lager marked og de er ikke genier. Husk ogsaa at bookmakerne paa de storste bookmakerne legger ut odds for og faa best mulig spredning av risk og mest mulig omsetning. Ikke noedvendigvis riktig odds. Prov og sett deg inn i hvordan de tenker.

10. 

Vaer selvkritisk. Folk som ikke kan innromme for seg selv de gjoer feil stadig vekk har ingen sjanse til og overleve i denne bransjen. Finn ut om det var noe du ikke tenkte paa i prematchanalysen som du kan huske neste gang. Man laerer noe hele tiden, hovmod staar for fall.

WINNER WINNER CHICKEN DINNER!!!!!!!!!!!!
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for viderekomne
marsian Postet 03.06.2017 16:27 Regnskap
Er i hvertfall noen som klarer å leve av betting, intervju med Jonas Gjelstad på NRK P3: http://p3.no/dokumentar/oddsmillionaeren/
- Svar på innlegg