Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Strategi

Tilbake til forum
Oddstipperguide for nybegynnere
OddsNet Postet 07.08.2009 21:53 Regnskap
Endret
07.08.2009 22:16 OddsNet
08.08.2009 01:02 OddsNet

Hei.

Det er ikke til å unngå at man må tape penger på oddsspilling før man til slutt eventuelt har lært så mye og er villig til å bruke så mye tid at man kan gå i pluss, men tiden/pengene dette koster bør kunne kuttes kraftig ned ved god veiledning :-)
Vi skal derfor lage en slags guide for oddsspillere der det blir 2 hoveddeler:

1. En guide for "nybegynnere" (les mer lengre ned i dette innlegget om hva som menes med dette).
2. En guide for "viderekomne"
(se annen tråd på Strategiforumet)

I denne tråden ønskes innspill om hvilke momenter som bør tas opp i en guide som vil vise nybegynnere noen steg på veien mot å bli en god oddsspiller. Med nybegynner menes det en som kun spiller hos sin statsbookmaker (gitt at man bor i Norden) og/eller hos bare 1 bookmaker.

En nybegynner definerer vi i tillegg til å være en spiller som bare slenger inn en oddsbong i ny og ne for moro skyld, og som har svært lite begrep om (eller bryr seg svært lite om) hvilken odds andre enn statsbookien/sin ene bookmaker måtte ha. Eventuelt er det en person som nettopp har fylt 18 år og som først nå har lov til å spille på oddsen hos sin statsbookie eller hos internasjonale bookmakere. Personen er sportsinteressert, men har ingen spesielle tanker om hvor bra en odds må være før den er spillbar og følger få eller ingen tips fra sider som OddsNet.com før spill settes.

Nå ønsker en slik person å bruke mer tid/penger på oddsspilling, og rådene som skal gis i "nybegynnerguiden" skal hjelpe personen frem mot å tape sine penger mye langsommere enn før, og frem til å gå ca. i null på oddsspillingen sin. Vi snakker altså om at oddsspillingen fortsatt bare vil være en hobby, så vi kan ikke regne med/kreve at personen skal bruke mer enn 1-2 timer per dag på dette.

Vi vet at vi på OddsNet har svært mange oppegående oddstippere, og vi håper at så mange som mulig vil komme med innspill. Tenk for eksempel over hvilket råd du selv skulle ønske du hadde fått tidligere i din "oddstipperkarriere".


PS! Vi deler altså inn i to hoveddeler fordi vi mener at det er viktig å ta hensyn til hvilket nivå en oddsspiller er på når man gir råd, og fordi det sannsynligvis er lettest å lære seg å krype før man kan gå også når det gjelder oddsspilling. Det vil naturligvis ikke finnes noen fasit på hvilke råd som passer best i en guide for nybegynnere og hvilke som passer best i en guide for viderekomne, og er du selv i tvil om hvilken tråd du skal poste et innspill i er det bare å ta hvilken som helst av de 2 vi oppretter ang. oddstipperguidene
.
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for nybegynnere
Minikungen Postet 10.08.2009 19:44 Regnskap
Pussig så stille det skulle være om dette da?!?! Er jo egentlig bare å oppsummere det vi alle har skrevet inn her tidligere. Føler ikke at jeg er den som kan dette best da, men siden ingen andre skriver så.......

En slags innledning bør det være, et slagord eller hovedmålsetning eller noe lignende, f.eks. "IKKE sats på å vinne mest mulig på kortest mulig tid".

Noen (grunn)regler:
- ikke sats mer enn du har råd å tape
- sats hovedsaklig i en sport/liga som du kjenner/behersker
- tipp singler eller dobler (max. tripler)
- søk etter mer informasjon om spilleobjekt(er) på spilleguider/nettsteder
- diskuter på diskusjonsforaer

Det var det jeg kom på i farta og som JEG synes er viktig for en nybegynner. Så kan man være enig eller uenig. Flere grunnregler finnes sikkert.

Dermed er vel terningen kastet da......
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for nybegynnere
valuebettor Postet 14.08.2009 09:40 Regnskap
En ting jeg synes er meget vigtig når det kommer til betting, er at føre regnskab. Om man er ny eller rutinert er ligegyldigt. Det er essentielt at man kan trække statistik på sine spil og hele tiden dygtiggøre sig.

Efter mit eget excel ark blev for tungt er jeg gået over til denne side, som jeg synes giver rigtigt mange gode features:
http://www.betwatcher.com

Man kan føre ind singler, doubler, systemer. Man kan endda dele sine indsatser over flere bookmakere, og taste ind spil hos spillebørser. Man kan holde styr på transaktioner og trække statistik på alt muligt. Et klart plus synes jeg. Har gjort at jeg er stoppet med at spille på ATP tennis, fordi statistikken viste at jeg ikke var dygtig nok.

Håber linket kan hjælpe andre til at blive bedre tippere.
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for nybegynnere
poul_owen Postet 17.08.2009 18:43 Regnskap
Et godt tip til alle der spiller på odds, samt alle der gerne vil begynde at spille på odds.
Find en eller flere bookmakere, hvor minimum indsats pr. spil er 1 kr.
Det har de blandt andet ved expekt, nordicbet, betsafe og flere.

Om man virkligt syntes det er sjovt at spille på odds, ligesom jeg gør og derfor gerne vil lave spil dagligt og gerne vil undgå at gå fallit eller tabe en hulens masse penge, da kan man spille som jeg gør.
Jeg laver gerne mindst et system spil dagligt. Alt efter hvor mange kampe jeg kan finde interessant, så laver jeg systemet efter det. For det meste en 3 ud af 5 hvor mindste odds er 2,00 pr kamp.
Jeg satser på dette system mellem 1 og 2 kr. pr bon, hvilket gør at det ialt koster maks 20 kr. for en 3 ud af 5
Finder jeg en kamp som jeg syntes kun kan gå ud med et resultat (også kaldet banker) da opper jeg indsatsen til maks 25 kr. og spiller den som singel.
foruden disse spil, så spiller jeg ofte på resultatet i nøje udsete kampe. Leder her efter odds mellem 75 og opefter. På disse satser jeg maks 1 kr.

Jeg tjekker dagligt mulige spil opjekter på oddsnet, samt andre sider der tipper om kampe (skal ikke nævnes her, da oddsnet klart er bedst). Bruger også en del tid til at studere spil jeg selv finder. Bruger gerne soccerway.com til at sammenligne hold.

Bruger meget tid på dette, men har det sjovt med det og er ekstra underholdt under diverse fodbold kampe. Koster mig ikke alverden og har endda haft held med at ta penge ud flere gange. Om jeg ikke har tid i en periode, til at studere spil, da spiller jeg ikke.

Dette var nok lige pt. det som jeg syntes er vigtigt for både nybegyndere, samt dem der bare må spille.
Husk... Sats aldrig mere end du har råd til at tabe. Bliv ikke overrmodig om du har fået 2 - 10 kampe ind i træk, før eller siden vender heldet.

Lykke til med spil og tak til alle som bruger så meget tid på at ligge spilforslag op på denne super side.
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for nybegynnere
Ulriken - Rom Postet 12.09.2009 02:08 Regnskap
Endret
16.11.2009 23:40 Ulriken - Rom

Støtter "Valuebettor" når det gjelder regnskap. Jeg har brukt ON`s " Mine spill " funksjon i vel et år. Deler spillene opp i mange kategorier, og forkaster det som ikke lønner seg. Veldig fornøyd med det. Førte tidligere regnskap for hånd, det var tungvint og ga ikke så mange svar som " Mine spill " gjør.

Tror det kan være måneder som gir dårlig avkastning. ( Det kan tenkes at dette er spesiellt for lavoddsere, så jeg vil redusere innsatsene mine i november og februar. Her har jeg bare et års historikk for min egen del, men mener å ha lest noe om dette tidligere, vanskelige måneder altså).

Da langoddsen kom til ol på Lillehammer, trodde jeg det ville bli enkelt å vinne, bare 3 kamper!
Det er definitivt vanskelig. Nå bruker jeg nesten bare 1 kamp om gangen, det er vanskelig nok.

Pga marginene blir mindre og mindre " kreves " det at man har flere bookmakere ( Betfair nr 1 ).
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for nybegynnere
Gullars Postet 23.10.2009 23:18 Regnskap
Jeg våger meg utpå med noen råd, selv om jeg langt fra er noen ekspert og må innrømme at jeg foreløpig ikke klarer å unngå å tape penger på oddsspillingen over tid :-(

Andre har allerede nevnt at man må føre regnskap, og det støtter jeg 100%! Som nevnt taper jeg fortsatt penger på oddsspillingen min, men etter jeg begynte å føre regnskap har jeg i det minste fått kuttet ut en del dårlige spill. Dermed er jeg nå ikke så langt unna å gå i null, og i løpet av første halvdel av 2010 håper jeg å kunne kalle meg en overskuddsspiller :-)

I tillegg har jeg fått stor hjelp av å lese tips her på Oddsnet, men de som leser dette bruker vel allerede siden så mye at det ikke er særlig vits i å komme med et slikt råd :-)

Mitt siste råd blir å opprette konto hos flere bookmakere, helst over 5. Lenge hadde jeg bare konto hos 1 bookmaker og når jeg hadde spilt bort det som var på konto satte jeg enten inn mer penger, eller kanskje prøvde jeg en ny en. Jeg skjønner jo nå i ettertid at det er nesten umulig å spille så mange spill som som jeg gjorde i løpet av en uke hos bare 1 bookmaker og gå i pluss. Å ha konto hos 2 eller 3 hjelper, men først når jeg kom opp i 5-6 merket jeg at pengene hos hver av disse virkelig varte mye lengre enn de gjorde når jeg hadde bare 1 eller noen få kontoer.
- Svar på innlegg
Re: Oddstipperguide for nybegynnere
Gohar Postet 04.12.2014 12:25 Regnskap
This is very nice post thanks!

Johni Imtiaz..!!
- Svar på innlegg