Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Strategi

Tilbake til forum
Kalkulere utfall ved skalder, etc,,,?
NH1878 Postet 08.05.2010 14:22 Regnskap
Jeg har utarbeidet flere forskjellige regneark for kalkulering av utfallet i fotballkamper, etc.
Det er i og for seg ganske enkelt og jeg opplever da også at regnearkene mine kommer frem til samme resultat. Også selvom jeg baserer kalkuleringen på forskjellig type statistiske faktorer (dog ikke historikke mellom lagene ettersom dette ofte kan snu alt på hodet med tanke på hvordan lagene står pr i dag).

Likevel... Selvom resultatene statistisk sett tilsier at resultatet bør bli slik eller slik, så blir resultatet av kampen stikk motsatt eller bare nesten.
Selvsagt er det vanskelig å få med seg alle faktorene i en slik utregning/prognose og ved å ta i bruk statistiske faktorer og info får man egentlig bare en pekepinn på hvordan kampen BØR forløpe seg.

Jeg øsnker å forsterke denne "pekepinnen" og selvom jeg ikke kan få med meg alle faktorene som ligger til grunn for et gitt utfall av en fotballkamp, så er det likevel visse faktorer jeg ønsker å ta med i beregningene, men som jeg finner vanskelig å plassere.

Dette dreier seg i hovedsak om:
- Skader/suspensjoner
- Motivasjon/Innsats
- Lagtype/formasjoner

Å regne ut visse prosentdeler vedr utfallet av en kamp basert på tilgjengelig statistikk er enkelt nok. Men hvordan kan man implementere det som står skrevet ovenfor på best mulig måte? Hvordan kan man utifra den prognosen som allerede er utregnet modifisere tallene ihht skader, etc? Hvor mange prosent bør man trekke fra et lags sjanser dersom visse spillere er ute, motivasjonen mangler pga en viktigere midtukekamp, etc?
Og hvor mye bør man egentlig legge vekt på historikken mellom de to lagene?

Å drive med spill på sprort krever en viss innsikt - både hos seg selv og i sporten man prøver å tjene penger på. Men hvor mye innsikt - utover hos seg selv (selvinnsikt) - er egentlig nødvendig?
Om et lag plutselig vinner 7-0 og 5-1 i to kamper på rad betyr jo ikke dette at laget for alvor har kommet i gang.. Det kan like greit bety at lagene de har spilt mot har manglet motivasjon, vært plaget av skader og suspensjoner, etc..

Selvsagt er det sikkert noen som mener at det umulig kan la seg gjøre å lage det perfekte regnearket vedr utregning av kamputfallet i en fotballkamp. Og er jeg helt enig. Men for min del dreier det seg ikke om å komme med den perfekte metoden, men å gjøre utregningen mer stabil og mer pålitelig, og samtidig vite at jeg faktisk HAR klart å få med meg faktorene som gjelder.. Og som faktisk er en del av innvirkningene når det gjelder utfallet av kampen. Og at disse faktorene er omgjort til tall som jeg kan forholde meg til.
For til syvende og sist er det jeg - og bare jeg - som velger enten å sette penger på kampen eller la være. Men ved å ha tall å forholde meg til blir det enklere for meg å ta stilling til om det er verdt å sette spill på kampen eller ikke.

Ser frem til andres synspunkter og evt hjelp vedr dette :)

NH1878
- Svar på innlegg
Re: Kalkulere utfall ved skalder, etc,,,?
Big Beat Boutique [email protected] Postet 09.05.2010 08:47 Regnskap
Jeg har kun to min nå, derfor kort. Det jeg ser som helt vesentlig og som mange faktisk ikke virker å være klar over (sier ikke at det gjelder deg) er at man ikke skal ha fokus på hvem som er ut. Det vesentlige er hvem som spiller. Derfor er det viktig å kjenne til hvor god erstatteren er og på hvilken måte han vil utføre rollen sin i laget.

Qarabaq - Brann - Bergen
- Svar på innlegg
Re: Kalkulere utfall ved skalder, etc,,,?
NH1878 Postet 12.05.2010 13:39 Regnskap
Du har selvsagt et vesentlig poeng der..
Problemet er da at erstatterne ofte ikke får nok spilletid - over tid - og at man derfor kanskje ikke helt vet så mye om disse. Selvsagt vet man jo en god del når det gjelder storlagene, men selv her blir man til tider overrasket.. Et annet problem er også at man som regel ikke helt vet hvem som starter på laget før en halvtime før kampstart. Man kan jo selvsagt han en viss peiling på hvem som evt erstatter hvem, etc. men da blir jo ideen om å implementere skader, etc. inn i utregningen borte.

Man kan jo selvsagt utarbeide et par scenarioer som baserer seg på visse erstattere.. Slik at man har noe å gå utifra..

Ved å ta med de spillere som erstatter spillere som er ute bør man vel da også titte på statistikken vedr kampene disse spillerne har spilt tidligere for å få en viss indikasjon på hvordan man bør vurdere kampen utvikling...?? Isåfall blir jo dette også et meget sterkt argument for at man bør holde seg til noen få enkelte lag istedet for å prøve å være best på en hel liga...

NH1878
- Svar på innlegg
Re: Kalkulere utfall ved skalder, etc,,,?
Gråstein Postet 13.06.2010 16:47 Regnskap
Skal du blande inn skader og utestengelser, husk også at du må ha det med i de historiske dataene du bruker. Altså at om to lag med helt like resultater møtes, må du ikke bare se på hvem som er ute til akkurat denne kampen, men hvem som var ute i perioden du måler historikk i.
- Svar på innlegg