Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Toto2|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » ON-prat

Tilbake til forum
Hvor mye tjener fotballspillere i England?
Fisken Postet 02.10.2016 15:12 Regnskap
Heisann,

 

Jeg vet ikke om dette er interessant for folk flest, men tenkte jeg skulle slenge ut noen synsinger rundt temaet som en respons på SokndalHalifaxian sin påstand om at jeg undervurderer betalingen etablerte League 2 spillere mottar. Jeg dro en sammenligning med hva en rørlegger tjener, og det ble bare slengt ut, men lønnsnivået var basert på en artikkel jeg leste som dreide seg om at inntekter for faglært arbeidskraft har økt betraktelig i England over de siste årene. I artikkelen var det en rørlegger som sto frem hvor han hevdet å tjene 95 000 til 100 000 pund i året, og det skulle da tilsvare 1 800 - 1 900 pund i uken. Men da snakker man ikke om en vanlig jobb på 40 timer i uken, men kanskje 50 % mer enn det, så vi kan da for enkelhets skyld sette lønnen til en faglært rørlegger til 65 000 pund per år eller 1 250 pund per uke.

 

Med det som utgangspunkt blir spørsmålet da om de fleste etablerte League 2 spillere tjener langt mer enn det, og det er jeg ganske sikker på at de ikke gjør. Dog føler jeg meg ikke helt sikker på hva som menes med etablerte League 2 spillere; om det er de som er i startelleveren uke etter uke, de som er gode nok for plass i den 18 menn store troppen lagene stiller med på kampdagen, eller det er de som bare er etablert på nivået og eksempelvis ikke er gode nok for spill på høyere nivå a la League 1 eller Championship.

 

Uansett så har jeg vanskelig for å tro at majoriteten av de spillerne som tjener til livets opphold i League 2 - enten vi regner 550, 400 eller 300 spillere - tjener langt mer enn 1 250 pund i uken. Selvsagt vil de mest ettertraktede spillerne som kunne spilt i League 1 eller på enda høyere nivå tjene mer, men neppe over 5 000 pund i uken. Til sammenligning så kan de mest ettertraktede i League 1 tjene opptil 10 000 pund i uken, og det fins helt sikkert unntak, men alt dette vil uansett være helt utenom normalen. Disse maksbeløpene var nevnt i en artikkel publisert av BBC for ca halvannet år siden, og der ble det også antydet at en gjennomsnittlig League 2 spiller typisk tjener et sted mellom 1 000 og 2 000 pund i uken. I en annen artikkel som heller ikke er tilgjengelig lengre ble 1 300 til 1 500 pund nevnt som et gjennomsnitt. Det at det er et fåtall av spillere som tjener en god del mer enn det, betyr jo at disse drar opp snittet, og at de fleste da engelig tjener mindre enn gjennomsnittstallene viser.

 

I en artikkel i Daily Mail fra februar tidligere i år ble det hevdet at gjennomsnittslønnen i League 1 var 69 500 pund per år (1 337 pund per uke) mens tilsvarende for League 2 var 40 350 pund per år (775 pund per uke). Tallene var hentet fra sesongen 2014/2015, og inkluderte ikke bonuser. Flere spillere har jo rutinemessige bonuser slik som kontraktsfestet tilleggsbetaling dersom de når et visst antall kamper i løpet av en sesong, så kanskje 775 pund per uke er mest betegnende for 40-50 % av spillerne. Når vi beveger oss opp til Championship så ligger gjennomsnittslønnen på 324 000 pund (6 230 pund per uke) mens man snakker om 1 700 000 pund i Premiere League (32 692 pund per uke). Heller ikke her er bonuser inkludert.

 

Når vi ser på nivået under League 2, og nivået under der igjen, så er gjennomsnittslønnen enda lavere, og kanskje rundt 600 pund i uken på nivå 5 for de som er ansatt på heltid. Her blir det også mer vanlig med kontrakter på 44 uker per år i stedet for 52 uker, så det må også tas inn i ligningen.

 

John Akinde - som er Barnets toppscorer og dere viktigste spiller - sies å ha en lønn på 43 000 pund i året eller 827 pund i uken. Men når sesongen er over og mannen er ferdigscoret, tipper jeg at årslønnen inkludert bonuser er betraktelig høyere. Hvis vi beveger oss til Portsmouth tipper jeg at vi vil finne mange spillere som ligger langt over gjennomsnittet for hele League 2 og kanskje enkelte spillere med så mye som 5 000 pund i uken eller til og med mer.

 

På grunn av SCMP (Salary Cost Management Protocol) som er en del av Financial fair play for klubber i League 1 og League 2, så er det begrenset hva de enkelte klubbene kan tillate seg å betale i lønninger. I League 1 kan en klubb bruke maksimum 60 % av totalomsetningen på spillerlønninger, mens tilsvarende er 55 % i League 2. Omsetningen regnes ikke bare fra billettinntekter fra kamper, sponsorinntekter, TV og spillersalg, men også donasjoner fra klubbeiere og kapitalutvidelser (men selvsagt ikke lån).

 

Portsmouth er den klubben i League 2 med høyest tilskuertall, og de hadde et snitt på 16 391 tilskuere per kamp i fjorårssesongen, og totalt 376 998 tilskuere for hele sesongen. Barnet på sin side hadde et snitt på 2 358 per kamp, og totalt 54 233 for hele sesongen. Nederst på listen finner vi Morecambe som hadde 1 572 / 36 152.

 

Ordinær billettpris for voksne for å se Portsmouth spille er 20 pund mens yngre personer og barn må betale henholdsvis 15 og 10 pund. Hvis vi tenker oss en snittpris på 15 pund per person, så omsetter Portsmouth for 5 654 970 pund bare fra billettinntekter mens Barnet vil ha en omsetning på 813 495 pund. Det betyr at mens Portsmouth kan bruke 3 110 224 pund fra billettinntekter på spillerlønninger, så kan Barnet bare bruke 447 422 pund.

 

Hvordan de forskjellige klubbene disponerer de midlene de har til rådighet vil variere, og som et eksempel har det blitt hevdet at Crawley under sesongen 2014/2015 brukte 4/5 deler av hele lønnsbudsjettet på 1/5 av spillerne. I slike tilfeller vil jo det jo være 4-5 spillere som tjener veldig mye mer enn gjennomsnittslønnen mens rundt 20 spillere går rundt og spiser peanøtter.

 

Konklusjonen blir at det helt klart finnes spillere i League 2 som tjener godt over det en rørlegger klarer å tjene, men de er i stort mindretall og kommer ikke inn under "det vi stort sett snakker om i League 2". De fleste tjener ikke stort mer enn vanlige folk, men løper likevel en risiko folk flest ikke gjør. Det skjer jo fra tid til annen at spillere blir langtidsskadet, og er man på en ettårs kontrakt og pådrar seg en langtidsskade i siste halvdel av sesongen, så er man fort arbeidsledig og uten inntekt fra 1. juli. Derfor er jo to- og treårs kontrakter mye tryggere for mange spillere, og det var det som ble tungen på vektskålen for Padraig Amond når har gikk fra Grimsby til Hartlepool. Det var slik at Grimsby tilbudte ham en ny kontrakt på 2.5 år allerede i januar, men på grunn av usikkerhet med hensyn til hvilket nivå Grimsby ville spille på i neste sesong, ville han ikke signere fordi han ønsket å spille på et høyere nivå enn National League. Så, etter at opprykket var klart, ville han bli i Grimsby, men da ble han bare tilbudt en ettårs kontrakt. Hartlepool - som opererer i skyggen av Newcastle, Sunderland og Middlesborough - har ikke noe stort budsjett og de snitter knapt 4 000 tilskuere per kamp, noe som er mindre enn hva Grimsby vil snitte denne sesongen etter opprykket.

 

Kommentarer og innspill er hjertelig velkommen.

 

Fisken.
- Svar på innlegg
Hvor mye tjener fotballspillere i England
Kornboy Postet 05.10.2016 09:47 Regnskap
Jeg fant denne på nettet:

https://www.quora.com/What-are-the-wages-of-player-in-lower-division-football-league-in-England

-"A player in the premier league will earn up to £300,000 and, soon, probably even more."

-"However, that number decreases rapidly down in the championship where a better player will earn about £30,000 a week (nonetheless a huge sum)."

-"In League 1, a top player will earn up to £10,000 whereas in League 2 this is halved to £5,000 a week. Bear in mind this is talking about the best players in that divison so an average League 2 player would be expected to make between £1,000-2,000 a week."

Dette er cirka-tall, men gir nok en god pekepinn vil jeg tro. En god spiller i Ligue 2 tjener da rundt 5000 pund i uka, naturligvis ingenting sammenlignet med stjernene i Premier League, men fortsatt en helt grei sum å leve for spør du meg. En middelmådig spiller i Ligue 2 må klare seg med et sted mellom 1000-2000 pund i uka, det kan man også leve helt greit på, dersom du tjener 1000 pund i uka, så har man vel et sted mellom 10 000 og 13 000 norske kroner i uka å leve for, vil tro det er mer enn en rørlegger, selv i norge, og ihvertfall i andre land hvor lønna er langt lavere. Nå var vel rørlegger-komentaren din uansett bare for å poengtere forskjellene :-)

http://www.youtube.com/watch?v=dztb6wqUVNg
- Svar på innlegg
Re: Hvor mye tjener fotballspillere i Engl
SokndalHalifaxian Postet 20.11.2016 23:00 Regnskap
http://www.payscale.com/research/UK/Job=Plumber/Hourly_Rate

Jeg vil si det er en viss forskjell her, Fisken.

.....in peace:-)

Gullsitat: Rap is Crap - George Harrison
- Svar på innlegg