Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|SuperLenny|Toto2|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Oddstips » Odds

Tilbake til forum
Golf RYDER CUP - USA vinner!
jel Postet 28.09.2016 15:20 Regnskap


Årets største golfbegivenhet står for døren. Fredag til søndag spilles Ryder Cup på Hazeltine ved Minneapolis i Minnesota USA.


RYDER CUP
Turneringen spilles annen hvert år og ble første gang spilt i 1927 mellom USA og Storbritannia. I starten var det 8 spillere på hvert lag og 12 matcher. Fram til 1977 tok USA 18 seire av 22 mulige, én endte uavgjort. Britene måtte til slutt innse at å hanskes med USA på egenhånd ble "too much". Fra 1979 ble det derfor Europa mot USA. Formatet er derfra er uforandret, dvs 12 spillere på hvert lag og 28 matcher.
 

Etter at Europa kom med i -79 har resultatene jevnet seg ut og vel så det. Europa har vunnet 10 av 18, 8 av siste 10 og alle de tre siste. 

USA

Dette liker USA dårlig. Faktisk SVÆRT dårlig. Etter tapet i 2014 opprettet derfor PGA en egen "task force" for å finne tilbake til vinnerformelen i RC. Tunge navn som Woods og Michelson forteller at dette tas på alvor.Svært mye står på spill for amerikanerne denne gangen. Tap på hjemmebane vil være årtes sportsnedtur i USA.
Men heldigvis ser det lysere ut enn på lenge. Det er ingen tvil om at USA er soleklart best på papiret. Svakeste USA-spiller på verdensranken er R Moore (WR 31). Det betyr at hele 6 av Europas spillere er dårligere plassert enn svakeste amerikaner, med de 5 svakeste europeerne fra WR 42 til WR 50.

Men Moore blir neppe den svakeste når det skal spilles. Han var siste captains pick, og ble valgt fremfor B Watson (WR 7). Det sier litt om kvaliteten på spillerne kaptein Davis Love har til disposisjon. Tiger er for øvrig en av flere visekapteiner. Av USAs spillere har 10 deltatt tidligere, bare Brooks Koepka (WR 22) og nevnte Moore er uten erfaring fra Ryder Cup. 


EUROPA
Europas kanskje største problem er at to av de presumtivt beste spillerne ikke er med. Det gjelder Paul Casey Eng (WR 13) og Russel Knox Sco (WR 19). Begge har vist strålende spill i år, men ingen av dem får delta pga manglende spill på Europatouren. Det medfører at laget stiller med hele 6 rookies. 
 

Så hva skal kaptein Darren Clarke finne på for å forsvare seieren fra sist? Han kommer helt sikkert til å toppe laget de to første dagene. Teoretisk trenger han kun å bruke sine 8 beste både fredag og lørdag. Og kvartetten McIlroy (WR 3), Stenson (WR5), Rose (WR 11) og Garcia (WR 12) kommer sannsynligvis til å spille alle matchene. Disse gutta har til sammen 67 matcher i RC, med 63% score. I tillegg er Masters-vinneren Danny Willett (10 WR) et godt kort, selv om han er ny i RC.
 

Veteranen Westvood, Eng (WR 46) vil sammen med rutinerte Kaymer, Tys (WR 48) sannsynligvis få mye spill, men ingen av dem har levert top-resultater de siste par årene.
 

Av rookiene har nok Clarke mest forhåpninger til duoen Rafael Cabrero Bello Spa (WR 30) og Thomas Pieters Bel (WR 42). Begge er spillere på vei opp med gode resultater i år. Chris Wood Eng (WR 32) har gjort én sterk prestasjon i år ved å vinne på Europaturen i juni. Ellers er det ikke all verden. Det samme kan sies om Matthew Fitzpatrick Eng (WR 44) som også vant på Europatouren i juni.  Sistemann er Andy Sullivan, Eng (WR 50), som må helt tilbake til i fjor høst for å finne siste seier.
 

Clarke vil som sagt satse på å bruke sine beste/mest rutinerte spillere fredag og lørdag, men samtidig antar jeg at alle får minst én sjanse før singelmatchene søndag. Og det er nok nødvendig at de fleste i rookie-gjengen presterer over forventning, særlig søndagen, om Europa skal ha en sjanse. Videre hviler veldig mye på Rory M. Han var på topp sist helg, men har vært opp og ned med puttingen i år. I helgen må putteren til Rory fungere, om ikke han sørger for solid poengfangst blir oppgaven for Europa henimot umulig.
Og på bortebane foran et entusiastisk og til dels sjåvinistisk publikum som ikke nøler med å juble over en misset Europa-putt blir det tøft. Den eneste fordelen Europa har er at de som lag spiller uten press. Ingen forventer Europa-seier i år. Men individuelt blir presset stort nok uansett. De 6 rookiene vil alle for egen del ønske å prestere høyt, for dem vil det være vel så vesentlig som laget som helhet.
 

VURDERING
Amerikanerne stiller som sagt med det klart sterkeste mannskapet. Men stort sett alltid har USA vært best på papiret, så det er ikke nok. Men i år er forskjellen større enn på lenge. Og overtaket gjør seg gjeldende på flere områder. Samtlige er herdet i tøft selskap på PGA-turen, de er mer langtslående enn europeerne (fordel i fourball), de har hjemmebane og de er garantert topp motiverte. Og søndagen har alle sjanser til å bli amerikansk. Det er i singelmatchene USA tradisjonelt gjør det best, og med sine 6 rookier + et par over the top-spillere skal Europa få store problemer.
 

USAs lag: D Johnson (WR 2), J Spieth (WR 4), P Reed (WR 8), R Fowler (WR 9), P Michelson (WR 15), J Walker (WR 16), M Kuchar (WR 17), J.B. Holmes (WR 21), B Koepka (WR 22), B Snedeker (WR 23), Z Johnson (WR 28), R Moore (WR 31).
 

Min vurdering er at USA vinner greit (dvs tar minst 14,5 poeng av 28), og at all odds over 1,5 er spillbar.


Pinnacle er best av de jeg har sett med 1,67.


Lykke til! /jel

 

Format:

Det spilles først fire foursome matcher fredag formiddag, dvs at to spillere fra samme lag spiller på samme ball og slår annenhver gang. Deretter fire fourball matcher fredag ettermiddag, dvs at alle spillerne spiller hver sin ball. Laget med lavest score på vinner hullet. Det samme gjentas lørdag. Søndag spilles 12 singlematcher.

 

Matchtider (alt norsk tid)

Fredag/lørdag

Foursome start 1435 (4 matcher, 15 min startintervall)

Fourball start 1930 (4 Matcher)

 

Søndag

Singler start 1804 (12 matcher, 11 min startintervall)


Sendes i sin helhet på Viasat Golf.

 

- Svar på innlegg
Re: Golf RYDER CUP - USA vinner!
never walk alone Postet 01.10.2016 20:31 Regnskap
Verdi på usa til 1,75? prøver 3u
- Svar på innlegg
Re: Golf RYDER CUP - USA vinner!
never walk alone Postet 02.10.2016 20:30 Regnskap
Endret
02.10.2016 23:26 never walk alone

Går imot tidligere spilt her, og spiller europa vinner live med4u. Har klart momentum nå, og leder totalt live-in play. 

nervene kommer nok for amerikanerne på hjemmebane

edit: gratulerer med spill inn:)
- Svar på innlegg