Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Toto2|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » ON-prat

Tilbake til forum
Europa bør få flere plasser i VM
Black Postet 04.07.2010 16:23 Regnskap
Endret
04.07.2010 16:25 Black

Tre av fire lag i semifinalen er i fotball VM fra Europa. Statistikken viser også at Europa er det dominerende kontinentet i fotball VM. Ser man bort fra Argentina og Brasil, så er det Europa som er det dominerende kontinentet i alle fotball VM bortsett fra to VM som ble avholdt på Sør-Amerikansk jord. (Ja, jeg vet at Uruguay var gode for 60 - 80 år siden.)

Sør-Amerika her utrulig nok hele 5 av kontinettes 10 lag med i årets VM. Hele kontinentet Amerika bør ses under et og gies maksimalt 6 plasser, men jeg synes personlig at fem lag bør holde.

Afrika har vært en stor skuffelse under dette VM på sitt eget kontinent. Nå kan man argumentere at fordel ved å spille på eget kontinent ikke var like stor i år, som det vanligvis er under VM da sør-Afrika har et annet klima enn de fleste afrikanske land er vant med. Nå er Afrika i seg selv et kontinent, med store forskjeller mellom de forskjellige regionene i Afrika. Veldig synd for Afrika at Egypt som har vunnet African Champions flest ganger og vant både i 2010, 2008 og 2006, tapte omkampen mot Algerie om å få spille i årets VM. Afrika beste fotball landslag er Egypy.  Afrika har vel er mitt mening vist at seks lag er alt for mye for dette kontinentet. Tre til fire hadde vært mest korrekt, mend helt politisk umulig å få igjennom???

Asia har tre lag og hvis Nord-Korea er det tredje beste laget fra Asia så er det lag for mye, men jeg synes Asia fortjener tre plasser, jeg vil faktisk gitt dette folkerike kontinentet minst en helt to plasser til.

Oseania, hva skal man si, men mer enn toppen to land fra det kontinentet bør det aldri bli.

Europa - Vi nærmer oss snart 60 nasjoner som er med i kvalifikasjonen, en kvalifikasjonen som består av land som Island og Færøyene langt der ut i havet. Israel langt nede ved grensen til Egypt. Muslimske Tyrkia. Balticum. Øst-Europa. Sør-Europa og gamle Sovjet som er delt opp i mange biter. Jugoslavia som er delt opp i mange biter.
Argumentet at man fordele plassene til Afrika og Sør-Amerika for å få en utbredelse av fotballen faller på steingrunn hos meg, når man ser antall land Europa består av og hvor stor kontinentet Europa er.

Europa 16 land - 3 Nye plasser
Amerika 5(6) - 3 til fire plasser - Kvalik om den siste plassen mot Oseania
Oseania1(2) - Likt eller 1 plass mindre - Kvalik om den siste plassen mot Amerika.
Asia(5) - 2 Nye plasser
Afrika(4) - 1/2 plasser mindrePeople who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Re: Europa bør få flere plasser i VM
Løk Postet 04.07.2010 19:24 Regnskap
Endret
04.07.2010 19:31 Løk

Nå veit jeg ikke hvilket verdenskart du har i skuffen, men fordelingen i Årets VM er som følger:
Afrika 6
Amerika 8, ikke 10 som du har telt deg frem til.
Europa 13
Asia 3
Oceania 2 (New Zealand kvalet mot Bharain).
SUM 32

Kanskje greit å se mesterskapet under ett og ikke bare trekke slutninger ut fra hvem som er i semi.
I 1/8 finalene hadde Amerika med 7 lag og Europa 6. Da gikk diskusjonen om Europa hadde for mange plasser...

Og Sør-Amerika som "utrolig nok har hele 5 plasser" hadde 4 videre til kvart, mens det femte Chile røyk mot et annet Sør-Amerikansk land, Brasil i 1/8. Altså alle videre fra gruppespillet.
I tillegg var USA og Mexico i 1/8.
At du ønsker å fjerne noen av disse for å gjøre plass til enda TO møkkalag fra Asia er totalt meningsløst.
Cricket VM derimot....

Jeg synes vi må få inn flere ponnier i travløp, det er alt for mange dårlige hester...

God jul.

Mvh
Løk

The King of Pling
- Svar på innlegg
Re: Europa bør få flere plasser i VM
Black Postet 04.07.2010 20:13 Regnskap
Sør-Armerkia har 5 av 10 lag videre fra kvaliken til VM. En helt skjev fordeling i forhold til Europa. Plukk vekk Argentina og Brasil fra de siste fem seks VM som er spilt, så er det ikke mye Sør-Amerika kan vise til. Jeg har nok et lite større perspektiv enn årets kvartfinaler som du har skrelt deg ned i. Når man samtidig vet at i Europa i den samme perioden (de fem seks siste VM) har blitt en god del flere nasjoner, så bør det gjenspeile seg i fordelingen.

Nord-Amerika og Mellom-Amerika har ikke fortjent tre plasser. Mexico har vel omtrent hatt klippekort på en VM-billett (et meget bra fotballandslag forresten).

Ser man på to av VM-gruppene i Europa i år, gruppe 1 og gruppe 5 : Portugal, Sverige, Danmark, Ungarn,
Spania, Tyrkia, Belgia og Bosnia-Hercegovina, så er det alle lag i sine beste stunder som kunne vært med i en kvartfinale i dette mesterskapet. Det er bare to av kvalik gruppene til årets VM. Hele ni grupper i Europa til dette mesterskapet, med seks lag i alle bortsett fra i Norges gruppe - det gir 53 land, selv om noen av dem er bitte små land, men det har du også i Amerika.

Det er mye ponnier på norske travbaner og bra er det. De fleste av våre norske kusker har startet opp med å kjøre ponnieløp på travbanen og blitt gode kusker. Jeg tror også vi får den beste fotballen med flere landslag fra Europa enn å fylle opp med fotballandslag fra halve sør-Amerika.

People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Re: Europa bør få flere plasser i VM
bearo Postet 04.07.2010 20:25 Regnskap
Det er vel på sin plass å nevne at Australia fra og med foregåande kvalifisering inngår i Asia si kvote, og at Oceania si kvote såleis er 0,5. Asia sin er 4,5.

Samtidig er VM-arrangør alltid med, og derfor hadde Afrika ein ekstraplass i år, og ein vil ellers kun ha maks 31 plassar å dele på.
- Svar på innlegg
Re: Europa bør få flere plasser i VM
TheClaw82 Postet 04.07.2010 21:17 Regnskap
Endret
04.07.2010 21:17 TheClaw82

utgår
- Svar på innlegg
Total europeisk VM-dominans
Black Postet 11.07.2010 23:26 Regnskap
i VM 2010, hvor det ble 1,2 og 3 plass. For første gang i VM historien tar nasjoner fra det samme kontinentet enn det kontinentet VM blir arrangert i,  de tre første plassene i VM.  Meget sterkt.

People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
VM i fotball Europa må få flere plasser
Black Postet 23.03.2015 18:09 Regnskap
Endret
23.03.2015 18:10 Black

Litt herlig å lese dette innlegget i VG. Det var nettopp det samme jeg sa i forbindelse med VM i Sør-Afrika. Til EM nå så er det 53 land med å kjemper om plass til sluttspillet. Skulle man ha samme fordeling som Sør-Amerika til VM, så skulle Europa hatt med det dobbelte antall lag til VM det vil si ca. 25, i VM 2014 hadde Europa 13 lag. Ikke det jeg mener at Europa skal ha 25 land med i VM, men kvoten bør økes og det på bekostning av blant annet Sør-Amerika. I Sør-Amerika er det 10 lag(land) og opp til 5 lag kan være med i VM. Ja, sist VM så var Brasil, Argentina, Colombia, Chile, Ecuador og Uruguay med. Det var kun Venezuela, Peru, Bolivia og Paraguay som ikke gikk videre fra kvaliken til VM

 

Det finnes sikkert noen som synes VM skal være en hjelpemiddel til å få andre kontinenter til å få heve fotballferdighetene og interessen, men det er ikke VM man skal bruke det til. De beste nasjonene må være med i VM, sa generalsekretær i UEFA, Gianni Infantino og da må fordelingen bli omgjort.

 

 People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg