Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|SuperLenny|Toto2|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » ON-prat

Tilbake til forum
Engelsk League Two 2016/2017 - Morecambe
Fisken Postet 26.07.2016 11:19 Regnskap
Morecambe

Kommende sesong blir Morecambes tiende på rad i Football League, og med tanke på de ressursene de rår over, må man kunne si at det er en respektabel prestasjon.

 

Bortsett fra fjerdeplassen i 2009/2010 sesongen har de aldri blitt bedre enn nummer 11 i League 2, noe de for øvrig har klart tre ganger. Den nedre halvdel av tabellen har altså vært mest vanlig.

 

Forrige sesong endte de som nummer 21, etter at de var så høyt som nummer 7 på tabellen i oktober etter 14 spilte kamper. Avsluttet likevel med 12 poengs avstand til nedrykksstreken. Noe av det mest bemerkelsesverdige var baklengsmål i alle de 23 siste kampene og 91 totalt for sesongen sett under ett. Likevel greit å legge til at de scoret hele 69 mål, noe som eksempelvis var 5 mål mer enn AFC Wimbledon som endte på den siste play-off plassen, og senere rykket opp gjennom å vinne Play-off finalen.

 

7. plass på tabellen i oktober er nevnt, og man godt merke seg at en god sesongstart og etterfølgende fall på tabellen har vært en trend for Morecambe de siste årene. I alle de tre siste sesongene har de hatt en topp 10 plassering i oktober, for så å falle av etter hvert. Vel, 2014/2015 var vel ikke så gale, men det å starte relativt sterkt for så å dabbe av, har vært en trend.

 

Hva som er årsaken til dette, vet jeg ikke. Det kan jo være tilfeldig, men det virker ikke slik. En plausibel forklaring kan ha med forberedelser å gjøre... altså at Morecambe ikke trener like mye fysikk under sesongforberedelsene som andre lag, og derfor kommer tidligere i form, men det er i beste fall bare spekulasjon fra min side.

 

Manager for Morecambe er Jim Bentley, og han har vært i klubben i 14 år. Først som spiller fra 2002 til 2011 der han fikk bokført 298 ligakamper og scoret 29 mål fra sin forsvarsposisjon, og senere som manager. Han begynte i en rolle som spillende manager, men valgte selv å konsentrere seg om å være manager. Siden sommeren 2011 har Bentley ledet laget over 256 kamper, står med en rad på 80-68-108, og har en 11. plass som beste tabellplassering fra 2014/2015 sesongen. Nest beste er en 15. plass i hans debutsesong i 2011/2012, og da lå laget faktisk som nummer 3 på tabellen ved utgangen av oktober.

 

Bookmakerne holder Morecambe som en av nedrykksfavorittene, og basert på det spillermateriellet som Bentley rår over, er det forståelig. Supporterne har også begynt å tvile på manageren, og mye henger sammen med den miserable formen de fremviste i sistehalvdel av forrige sesong.

 

Det skal også nevnes at styreformann Peter McGuigan har ytret ønske om å selge klubben, og med tanke på at McGuigan har vært veldig tålmodig med Bentley, så kan et eventuelt salg kanskje få konsekvenser for Bentleys videre karriere i Morecambe? Det bør uansett ikke ha så mye å si for vurdering av kommende sesong under ett, med mindre nye eiere skulle overta og også skyte inn penger som gjør at laget kan hente inn flere nye spillere i januar.

 

***

 

Etter at forrige sesong var avsluttet, fristilte Morecambe åtte spillere, og da i betydningen at deres kontrakter ikke ville bli fornyet. Normalt er slikt ikke noe å henge seg opp i, men litt overraskende var det likevel å se at den 28 år gamle forsvarsspilleren Andy Parrish - som har spilt 251 kamper for Morecambe over de åtte årene han har vært i klubben, og også spilte 38 kamper forrige sesong - ble kastet på dør. Kanskje det hadde sammenheng med antall innslupne mål og et behov for å fornye forsvarsrekken?

 

Av andre som hadde kontrakter som utløp etter forrige sesong, var det flere spillere som ble tilbudt nye avtaler og blant disse var Jamie Devitt og Shaun Miller.

 

69 mål forrige sesong er nevnt, og to av de viktigste bidragsyterne var nettopp den 25 år gamle midtbanespilleren Jamie Devitt og den 28 år gamle angriperen Shaun Miller; Devitt i form av mer enn 20 assist og Miller i form av 15 mål på hans 37 ligakamper.

 

Jamie Devitt ble kåret til årets spiller forrige sesong, men når kontrakten utløp valgte han ikke å akseptere en ny avtale, men heller å signere for Carlisle... og nøyaktig det samme gjorde Shaun Miller.

 

Et slag i trynet for Morecambe som strakte seg langt for å beholde begge, men som nå må være vitne til at det vil være rivalen Carlisle som vil dra nytte av det gode samspillet Devitt og Miller utviklet i Morecambe.

 

***

 

Foran denne sesongen har Morecambe hentet inn den 26 år gamle forsvarsspilleren Dean Winnard fra Accrington Stanley. Winnard fikk 250 ligakamper for Stanley etter at han kom fra Blackburn Rovers i 2009, og kan spille midtstopper så vel som back, men foretrekker selv å spille i midten. En skade i fjor som satte han ut i fire måneder fra juletider og ut sesongen, men han må isolert sett anses som en forsterkning av den bakre fireren og kan tilføre forsvaret en etterlengtet stabilitet som manglet forrige sesong.

 

I tillegg har de inngått kontrakt med den Nord Irske U-21 spilleren Luke Conlan etter at han ikke ble tilbudt ny avtale hos Burnley. Venstre-backen Conlan var på lån hos Morecambe i fjor der han totalt spilte 14 kamper, så et helt nytt bekjentskap er han ikke.

 

***

 

Når Morecambe startet sesongoppkjøringen tirsdag 28. juni, var det med 12 kontraktfestede spillere i troppen. Det er ikke slik at Bentley ikke tidligere har prøvd å finne nye spillere, men slikt er ikke like enkelt for Morecambe som for større klubber som kan tilby bedre betingelser.

 

Deretter fikk de napp hos den 22 år gamle høyre backen / midtstopperen Liam Wakefield, som ble fristilt av Accrington Stanley etter fjorårssesongen. Han fikk 9 kamper fra start for Accrington tidlig i forrige sesong, før han pådro seg en skade.

 

De har også fått til en 6-måneders låneavtale med den 22 år gamle angriperen Cole Stockton, som eies av Tranmere Rovers som holder til i National League (nivå 5 i England). Stockton var forresten på lån hos Morecambe mot slutten av forrige sesong der han fikk 7 kamper (men bare to fra start) og scoret 2 mål.

 

10 juli fikk de også tak i signaturen til den tidligere Oldham angriperen Rhys Turner som signerte en toårs kontrakt etter at han hadde blitt fristilt av Oldham. Turner er bare 21 år og står bokført med 33 ligakamper over de to siste sesongene der han også har scoret 4 mål.

 

Med begrensede midler tilgjengelig, så er de fem overnevnte nysigneringene det beste Bentley har fått til, men ytterligere tilvekster kan komme dersom en eller to av et tosifret antall spillere som har vært på prøvespill, blir tilbudt kontrakt, eller at de evner å hente inn noen på lån.

 

Det man kan se så langt er at tre av nykommerne er forsvarsspillere, ingen midtbanespillere, og to angripere. Ettersom ingen av angriperne virker å kunne erstatte 15 mål fra Shaun Miller, så blir konklusjonen at Bentley har hatt fokus på å styrke forsvaret. Det er jo ikke så dumt med tanke på at Morecambe hadde det verste forsvaret i League 2 forrige sesong med 91 innslupne mål, men i hvilken grad vil dette holde? Winnard og Wakefield fikk vel litt spilletid sammen mens de var i Stanley, men det var helt i begynnelsen av forrige sesong. Stanlet brukte dessuten Wakefield som høyre back mens Winnard spilte i midtforsvaret.

 

De som skuler til resultater fra treningskamper vil finne at Morecambe gikk ubeseiret ut av de av fire første tidligere i måneden der de bare slapp inn ett mål. Men så, i den femte kampen gikk de på en skikkelig smell med et uforståelig 2-6 tap for Halifax sist lørdag. Det verste med dette tapet var at den selvtilliten laget var i ferd med å bygge opp fikk seg en knekk etter at de utelukkende hadde fokusert på forsvarsspill og defensiv organisering i de fire forutgående kampene. Bentley innrømmet at måten de falt sammen på den siste halve timen var et sjokk for systemet... og så kan man legge til at Halifax er semi profesjonelle og hører hjemme på nivå 6 i ligasystemet. Winnard, Wakefield og Conlan? Joda, de var med, alle tre.

 

***

 

Morecambe satte i stor grad sin lit til mål fra Shaun Miller og assist fra Jamie Devitt forrige sesong, og ettersom begge disse er borte, er laget kraftig svekket. En enormt svak avslutning på forrige sesong kombinert med stor usikkerhet i defensiv sektor og misnøye med Bentley blant fansen, kan ende med fullstendig kaos.

 

Mye av deres sjanser ligger i forbedret defensiv organisering, samt at 186 cm høye Cole Stockton kan utvikle seg til å bli en nøkkelspiller / target man, men det er enklere å få til på papiret enn på fotballbanen. Den andre angrepsspilleren de har i stallen er nyankomne Rhys Turner, så det er ikke mye å velge mellom på topp.

 

Bentley har alltid har evnet å konsolidere laget i League 2 siden han overtok sjefsrollen i 2011, kanskje bortsett fra fjorårssesongen som var den verste under hans sin tid som manager for klubben, men ingen skal bli overrasket om Morecambe forsvinner ut av Fotball League etter kommende sesong. Time will show.

 

Mvh,

 

Fisken.

- Svar på innlegg