ON-prat - Engelsk League Two 2016/2017 - Crawley
Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|SuperLenny|Toto2|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » ON-prat

Tilbake til forum
Engelsk League Two 2016/2017 - Crawley
Fisken Postet 27.07.2016 10:34 Regnskap
Crawly Town

Crawley vant National League i 2010/2011, og rykket dermed opp til Football League og League 2. I den etterfølgende sesongen 2011/2012 sikret de videre opprykk til League One, men etter et par sesonger med plasseringer rundt midten av tabellen, rykket de ned fra League One etter 2014/2015 sesongen. Nedrykket ble for øvrig endelig konstatert etter 1-2 tap hjemme for Coventry på sesongens siste dag, der seier ville sikret videre eksistens på nivå 3 i League 1.

 

De gjorde det relativt greit i første halvdel av forrige sesong og etter halvspilt lå de komfortabelt plassert midt på tabellen med 31 poeng og 9-4-10 / 32-39. Januar 2016 var svak med 1-0-4 på fem kamper, og februar var ikke så mye bedre med 1-1-2 på fire kamper. Ved inngangen til mars hadde laget falt til en 16 plass.

 

9. mars 2016 ble det kjent at den tyrkiske stålmagnaten Ziya Eren hadde kjøpt klubben, og det førte blant annet til at styreformann Dave Pottinger sammen med tre styremedlemmer, fratrådte sine verv med øyeblikkelig virkning.

 

Etter et resultatmessig lysglimt i mars der laget maktet 2-3-1 over seks kamper, avsluttet de sesongen meget svakt. Manager Mark Yates fikk sparken i slutten av april etter seks strake tap, og han ble erstattet av Dermot Drummy. Den nye manageren - som forut for denne jobben hadde hatt ansvaret for Chelsea sitt ungdomslag - signerte en avtale på to år med opsjon på ytterligere ett år.

 

Etter at Drummy tapte sine to kamper (begge med 0-3) kan man oppsummere sesongavslutningen til Crawley med 8 strake tap og en målforskjell på 2 - 20. De endte til slutt som nummer 20 på tabellen med 47 poeng og 13-8-25 / 45-78, noe som var 13 poeng over nedrykksstreken.

 

***

 

Totalt var det 14 spillere i stallen som hadde kontrakter som ville utløpe 30. juni 2016, og det ble tidlig klart at 5 av disse ikke ville bli tilbudt nye avtaler; en keeper, to midtbanespillere og to angripere. Utover det var det 5 spillere som hadde vært på lån, som returnerte til sine moderklubber.

 

Klubben ønsket altså å forhandle nye avtaler med 9 spillere, og mens noen aksepterte var det andre som takket nei.

 

Den viktigste spilleren som har forlatt laget er kantspilleren Gwion Edwards, som valgte å signere for Peterborough for et sekssifret beløp. Edwards ble kåret til årets spiller i Crawley forrige sesong, og vil være et savn som det kan bli vanskelig å erstatte. Det kan også nevnes at rapporter vil ha det til at både Celtic og Rangers i Skottland var interessert i Gwion Edwards.

 

En annen man kan nevne er den 24 år gamle midtstopperen Sonny Bradley som spilte 49 kamper for Crawley forrige sesong. Bradley og Crawley ble ikke enige om nye kontraktsbetingelser, og han endte opp med å signere for Plymouth.

 

***

 

Når sesongoppkjøringen startet 1. juli hadde Crawley signert 9 nye spillere, men blant disse var det ingen veletablerte spillere med gjenkjennelige navn.

 

Den første var en 23 år gammel hollender som kom fra Almere City FC som spiller på nivå 2 i Nederland. Den neste var en 23 år gammel flankespiller som ble fristilt av Notts County etter forrige sesong, som da vil si at han ikke inngikk i John Sheridans fremtidsplaner.

 

Nummer tre i rekken var en 32 år gammel keeper som kom fra Gillingham der han spilte 10 kamper i perioden 2014-2016, mens fjerdemann var en 24 år gammel midtbanespiller som kom fra National League klubben Eastleigh.

 

Neste var en 21 år gammel forsvarsspiller som fikk 24 kamper for Crawley forrige sesong etter å ha vært på lån fra Ipswich, der han ble fristilt. Nummer seks var en 21 år gammel keeper som kom fra Kasimpasa i Tyrkia, mens syvendemann var en 26 år gammel flankespiller som har spilt for Woking i National League de to siste sesongene.

 

Nummer åtte var nok en ung keeper (20 år) som har erfaring fra førstelagsfotball gjennom 4 kamper for Newport forrige sesong, før 22 år gamle Jordan Roberts ble niendemann som signerte for Crawley. Roberts er en midtbanespiller som spilte 13 kamper og scoret 3 mål for Inverness Caledonian Thistle i Skottland forrige sesong, men han ville sikkert spilt flere kamper hadde det ikke vært for en lyskestrekk som satte han ut av spill en tid.

 

I tillegg til overnevnte 9 spillere - hvor man vil se at 3 av dem er keepere - så var det 4 av fjorårets spillere som hadde signert nye avtaler; den 31 år game angriperen Matt Harrold - som var deres toppscorer med 9 mål forrige sesong - samt Jimmy Smith, Lewis Young og Bobson Bawling. Jimmy Smith har for øvrig blitt utnevnt til kaptein etter at Sonny Bradley gikk til Plymouth.

 

***

 

2. juli signerte Crawley avtaler med forsvarsspillerne Alper Tursun and Mark Connolly. 23 år gamle Tursun kom fra Alanyaspor i Tyrkia, men er opprinnelig en London-gutt fordi han er født og oppvokst der. 24 år gamle Connolly på sin side kom tilbake til Crawley etter to sesonger i Kilmarnock der han spilte 36 kamper og scoret 4 mål, herav 10 kamper og 2 mål forrige sesong. Connolly hadde ett år igjen av kontrakten i Skottland, men begge partene ble enige om å kansellere den.

 

Selv om Mark Connolly ble nysignering nummer 11, så tror jeg der er fair å si at han er den første spilleren som kan regnes for å være etablert på dette nivået, og det baserer jeg på totalt 105 kamper for Crawley og Kilmarnock over de fire siste sesongene. Flere av de som har vært både i Skotsk Premiere League og League 2 - spillere som managere - hevder at nivået er omtrent det samme.

 

Med tanke på mye av det andre Drummy og Crawley har skrapet til seg i løpet av sommeren, så virker denne ervervelsen viktig, også fordi Sonny Bradley er borte.

 

***

 

Crawley håpet i det lengste på å få angriperen Rhys Murphy tilbake på lån fra Oldham, men han sjokkerte flere ved å gå til Forest Green for å spille i National League. Murphy var en veldig viktig spiller for Crawley forrige sesong, og var på toppen av fansens ønskeliste foran denne sesongen.

 

Med bare en rendyrket angriper i stallen, var det viktig for Crawley å finne minst en til, og 11. juli sikret de seg signaturen til 25 år gamle James Collins som kom fra Shrewsbury. Akkurat det var kanskje litt overraskende ettersom Collins hadde ett år igjen av kontrakten med Shrewsbury. Collins signerte noe så sjeldent som en tre års avtale, og man skal ikke se bort i fra at det er her Crawley har brukt mesteparten av pengene de fikk for salget av Gwion Edwards.

 

Collins har erfaring og kjenner League 2, og han var senest på lån til Northampton forrige sesong og hjalp dem til å vinne ligaen. I tillegg har han vært med på tre opprykk fra League 2.

 

Dagen etterpå (12. juli) var det klart for enda en ny mann og det var en midtbanespiller som heter Aryan Tajbakhsh. 25 årige Tajbakhsh har tilbrakt det meste av sin karriere i Natonal League der han har spilt for Braintree, Aylesbury, Enfield og Cray, og hadde vært på prøvespill for Crawley siden sesongoppkjøringen startet.

 

13. juli kunne man lese at den 19 år gamle forsvarsspilleren Addison Garnett hadde signert en to års kontrakt med Crawley. Garnett, som ble fristilt av QPR tidligere i år, hadde i likhet med Tajbakhsh også vært på prøvespill siden sesongoppkjøringen startet, og gjorde seg fortjent til en kontrakt gjennom det.

 

19. juli signerte de en avtale med 25 år gamle Andre Blackman, også han etter å ha vært på prøvespill. Blackman ble fristsilt av Blackpool etter 2014/2015 sesongen der han fikk 3 kamper.

 

20. juli fulgte den 23 år gamle midtbanespilleren Billy Clifford, også han etter å ha vært på prøvespill. Clifford spilte 21 kamper for National League klubben Boreham Wood forrige sesong.

 

***

 

Med totalt 16 nysigneringer kan det se ut som Dermot Drummy har bortimot 20 utespillerne i stallen, noe som var et tidlig uttalt mål. Mens tidligere utgaver av Crawley har manglet dybde i stallen, virker det som Drummy har hatt fokus på å ha minst to spillere for hver posisjon, og det er vel omtrent der de er nå.

 

Etter treningskampen mot Millwall sist lørdag der Crawley tapte 2-3, uttalte Drummy at førsteelleveren virker å gi seg selv. De startet med samme spillere som i forrige treningskamp mot Brighton der de tapte 0-4, og startelleveren tegner da til å bli den samme i siste treningskamp mot Aldershot kommende lørdag.

 

Manageren har lagt opp til en ambisiøs stil, og etter å ha fundert på en formasjon i enten 4-3-3, 4-2-3-1 eller 4-5-1, virker det som han har landet på 4-2-3-1, alle fall i første omgang. Det som er ambisiøst er at det ikke skal spilles langt, for det er Drummy klar på ikke er hans måte å spille fotball på. Som han selv sier, spiller han alltid med tre menn sentralt på midtbanen, og spillet skal fortrinnsvis gå gjennom den delen. Jeg ser ikke bort i fra at spill gjennom den sentrale midtbanen blir testet allerede i serieåpning når Wycombe kommer på besøk. Ikke bare er de ett av de fysisk tøffeste lagene i ligaen, men de har trolig også den kjipeste midtbanen av samtlige lag.

 

***

 

Midtbanespilleren Jimmy Smith er en av få som var med forrige sesong, og han vil trolig bli en av nøkkelspillerne kommende sesong. Angriperen Matt Harrold som scoret 9 mål virker også å kunne bli en nøkkelspiller, og ettersom Lewis Young og Bobson Bawling har medvirket i treningskampene hittil, vil nok de bidra med sitt. Ellers er det veldig mye nytt og ukjent, deriblant spillere fra Tyrkia og Nederland. Av nyervervelsen virker Mark Connolly og James Collins og kunne bli sentrale skikkelser. Kanskje også Jordan Roberts.

 

Til tross for alle nysigneringer er Connolly og Collins de eneste som kan sies å være etablert på dette nivået, og Crawley virker således ikke veldig godt utrustet som lag når det gjelder erfaring og fysisk styrke.

 

Crawley spilte gørr kjedelig fotball forrige sesong, og håpet foran denne sesongen er at ungt blod vil tilføre laget noe mer livlig, og også hurtighet. Men League 2 er fysisk tøff og tidvis mye mer direkte enn den spillestilen det kan virke som Drummy ønsker å implementere.

 

Det er også en forskjell mellom å være manager for ungdomslag og det å være manager for et lag bestående av profesjonelle spillere, og for han vil en viktig del av jobben ikke bare være å finne en god balanse og riktig kjemi mellom unge og erfarne spillere, men også og selv gjøre seg fortjent til respekt. Ettersom Drummy mangler erfaring med League 2, er det vanskelig å spå hvordan han vil fare, og spesielt fordi det er flere spillerne i troppen som heller ikke har erfaring fra League 2.

 

Man ser jo ikke rent sjelden at lag med begrensede ressurser og uten flust med kjente spillere hevder seg godt i League 2, og de gangene det skjer er det god lagånd og godt samhold både på og utenfor banen som fremstår som de viktigste faktorene. Skulle Drummy bevise at han har det som skal til for å lede et profesjonelt lag samt at de klarer å bygge opp team spirit og unngå for mange skader på viktige spillere, kan de nok gjøre det greit på nedre halvdel av tabellen. Men i motsatt fall kan de komme til å slite, og jeg ser ingen grunn til å være uenige med bookmakerne her.

 

Mvh,


Fisken.
- Svar på innlegg