Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » ON-prat

Tilbake til forum
Casper Ruud
TSK Postet 24.02.2017 12:38 Regnskap
Til Frankie, og dere andre tennisinteresserte.

Moro å se en nordmann fremme i kvartfinale i en ATP 500. Hvor stort talent er egentlig Ruud, og hva er realistisk og forvente i fremtiden? Topp 50? Topp 10?

Som i de fleste sporter er det mye som kan skje på veien, og at vi ser jo stadig tenåringer i nesten alle idretter prestere, for å så forsvinne like fort som de kom. Vi er selvsagt ikke vant med et slikt talent her i Norge, og norske medier ser seg vel noe blinde på suksessen. Ekspempelvis kan nevnes at da Casper vant sin første ITF-turnering for et år siden (14.februar) ble det beskrevet nærmest som som en senasjon i norske avsier, med tanke på hans unge alder. Samme dag spilte ett år eldre Taylor Fritz ATP250-finale mot Kei Nishikori.... 

Konkuransen i tennis er selvsagt knallhard, og bredden er enorm. Så det er ikke bare til å spassere inn i topp 100, akkurat, supertalent eller ei. Den stadig økende snitttalderen på topp-100, og ikke minst topp 10 (28.4 år) indikerer jo dette.

Selvfølgelig umulig å svare bombastisk på, men hva trur folket - har vi en verdensstjerne på gang?


- Svar på innlegg
Re: Casper Ruud
Frankie P. Postet 01.04.2017 15:32 Regnskap
Hei TSK!

Glemte helt å svare på denne, men skal gi mine 50 cents nuh.

Casper Ruud ble verdensener i juniorklassen, og det var en fantastisk prestasjon, men likevel ikke så stort som man kanskje skulle tro. Det er nemlig tradisjon for at de beste unge spillerne tilbringer minimalt med tid i juniorklassen, om de er gode nok til å gå rett til Challengers/ATP. Det vanlige er at de deltar i den klassen i Grand Slams, men sjelden i de store juniorkonkurransene (Orange Bowl) etc, som gir poeng på juniorrankingen.

Da Casper ble verdensener for den yngre garde, så var det mange jevnaldrende og yngre som var bedre spillere. Taylor Harry Fritz, Francis Tiafoe og Michael Mmoh var blant de beste eksemplene, og de hadde allerede spilt mange Challengers på dette tidspunktet.

Det som har skjedd ETTER den perioden har imidlertid vært over all forventning, og Ruud har vokst fram som en spiller som definitivt kan bli Norges beste mannlige spiller gjennom tidene. Hans far, Christian var topp 40 i verden, og sønnen kan overgå det om han gjør de riktige tingene underveis.

Ruuds forehand er fantastisk sterk for alderen, men det som imponerer mest må være psyken hans. Den rolige Snarøya-gutten er ekstremt behersket på banen, og han kanaliserer energien til det som gjelder; nemlig å levere god tennis. Det resulterer i en spiller som kanskje ikke er så karismatisk som de andre ungguttene vi er vant til å se, men det får bare være sålenge han snakker med racketen.

Foreløpig har Casper vært klart best på grusen, og der kan han nesten henge med hvem som helst på en god dag. Dagens tennis er imidlertid så utviklet at man MÅ ha et game som fungerer på hard court også. Der sliter Ruud veldig foreløpig, og det skyldes først og fremst hans svake backhand. Den knekker sammen under press, og motstanderen får diktert spillet.

Mitt håp er at det norske fremtidshåpet kanskje får inn noen nye folk i teamet, som har mer fokus på hardcourt-tennis, enn f.eks grustennis, som er bakgrunnen til hans spanske hovedtrener. Backhanden MÅ forbedres, og også det å jobbe seg fremover i banen.

Man skal imidlertid huske på at Ruud bare er 18 år, og han har massevis av tid til å utvikle seg. Spesielt i dagens tennis, der viktigheten av erfaring har gjort at mange spillere blomstrer i sen alder.

Vamos!

mvh

Vamos Rafa!
- Svar på innlegg