Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Strategi

Tilbake til forum
Asian handicaps
Per Magnus Bing [email protected] Postet 08.10.2011 18:29 Regnskap

Asian handicaps - Nordiske bookmakeres store skrekk

 

Asian handicap har eksplodert i interesse og er i dag den klart mest populære spillformen på fotball.

Nordiske bookmakere holder igjen. De prøver så godt de kan å holde kundene vekk fra spillformen. Dette handler overhodet ikke om risiko. Det og balansere bøker på asian handicap er mye enklere. Her er det snakk om profittmotiv.

 

Bookmakernes profittmotiv.

 

Altså er DU nødt til og lære deg mer om asian handicap i dag. Både hvis du spiller for å tjene penger eller hvis du spiller for underholdning. Pengene varer nemlig lenger på asian handicap!

 

Nordisk bookmaking

 

Nordiske bookmakere driver en spesiell form for bookmaking. Tradisjonelt handler bookmaking om en balansert bok hvor bookmakerne tjener sin profittmargin. Ingen nordiske bookmakere kjører boken sin på de prinsippene. I Norden dreier det seg om å selge favoritter billigst mulig i kombinasjoner.

 

Denne profilen gjør det vanskelig og bruke vinnende spillere i risk managment. Dette fordi store deler av kundebasen alltid spiller på favorittene i kombinasjoner og selv om man setter dem ned så fortsetter de og trykke på favorittene. Derfor får man ikke noe informasjon ved at noen går inn på outsiderne til høy odds. Man legger dem høyt med vilje fordi man vet tapende spillere kjøper lave odds uansett. Dette gjør at vinnende spillere ikke har noen funksjon i risk managment for nordiske bookmakere.

 

I tillegg har bookmakerne i Norden et stort utvalg på små sporter, hvor det er mange som har god lokalinfo, og det har alltid vært mye deling av info på åpne og lukkede forumer som gjør at man blir straffet på alle feil. Dette har ført til at bookmakerne har kjørt den feige stilen med og sette ned innsatsmulighetene kraftig for alle kunder som virker som dem kan gi dem en match.

 

Asian handicap er en spillform hvor man faktisk bookmakerne kan bruke de vinnende spillerne profitabelt i sin balansering av bøker.  Men dette vil de ikke i Norden. Det er nemlig altfor god business og selge kombinasjoner av favoritter i vanlige 1x2 marked. Den store forskjellen på 1x2 og asian handicap, er at det på 1x2 er tre forskjellig utfall, mens på asian er det kun to. 

 

Dette utgjør en veldig stor forskjell matematisk.  I tillegg er det gjerne slik at om man skal spille litt favoritter, og de står i lave odds, ja så kombinerer man dem slik at man får litt høyere odds. Dette gjør nordiske bookmakere gode penger på da de aller fleste spillerne kombinerer til minusverdi.

Derfor har de det heller ikke travelt med å gi deg et tilbud på asian handicap. Isteden kjører de typisk handikap spill med tre utfall og høy profittmargin. Dette er god business.

 

Bakgrunn

 

Utenfor USA er fotball den klart mest populære spillformen. Fotball er også sporten hvor det oftest forekommer et uavgjort resultat, noe som gjør at man har tre utfall som går inn med høy frekvens..

 

Når man setter en asian handicap «line» så prøver man alltid og komme opp med linen som gir jevnest odds på begge utfall. Ofte finnes det ikke mulighet og sette en korrekt line som gjør det mulig og få jevn odds på begge sider og da kommer «push» inn som en mulighet.


WINNER WINNER CHICKEN DINNER!!!!!!!!!!!!
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
Per Magnus Bing [email protected] Postet 08.10.2011 18:38 Regnskap

Dette er ment som et debattinnlegg, kom gjerne med synspunkter.


WINNER WINNER CHICKEN DINNER!!!!!!!!!!!!
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
oehb Postet 08.10.2011 18:40 Regnskap
*applaus"
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
EvilEye [email protected] Postet 22.10.2011 14:00 Regnskap
Jeg må bare takke for et meget interessant og innsiktsfullt innlegg. Siden 85% av mine spill er asian handicap, har jeg aldri forstått hvorfor de "norske" bookmakerne ikke kan tilby annet enn level ball (hvis man er heldig, og med odds som ligger langt unna de seriøse asian-bookmakerne).

Selv klarer jeg meg lenge med Pinnacles, 365 og Ladbrokes, og det er nesten bare unntaksvis at en av dem ikke har bedre odds enn Betfair (inkl. kommisjon).

Det som er dumt er at jeg derfor nesten kun benytter Unibet, Betsson, Betsafe, Nordic osv. til langtidsveddemål og en del underholdningsspill. Og da er veien til limitering svært kort. Jeg er sikker på at jeg ville fått lengre løpestreng hos disse bookiesene hvis den daglige drift var der også.

For at asian er fremtiden, tror jeg det er liten tvil om.

Til slutt vil jeg bare stikke hull på den myten som sier at asian handicap ikke kan spilles i kombinasjoner. Jeg spiller dobler og tripler, og det er mye bedre når man har en mindre sannsynlighet for å ryke på alt. Kommer det f.eks ern utligning på et level ball spill på slutten, så mister en ikke alt

Det eneste jeg lurer på er hvorfor Pinnacles har lavere odds på kombinasjoner enn på singler. Jeg trodde all statistikk viste at det alltid er lønnsomt for bookiesene at man spiller kombinasjoner (altså 0.9x0.9=0.81)
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
Sudde Postet 27.10.2011 07:32 Regnskap

Jeg er fremdeles en nybegynner i betting verden og har ikke kommet i gang med noe spesielt med asian enda. Har bare satt noen asian spill hos Bet365 og grunnen til at jeg ikke har satt flere er at jeg rett og slett ikke forstår asian oddsen.

 

Har lest litt om det på nett, men blir ikke helt klok på dette så holder meg stort sett til "vanlige" spill.

Finnes der noen gode linker hvor man kan lese om dette? (ikke noen som inkluderer reklame for andre spill sider, de blir likevel bare slettet fra tråden).

 

Lurer også på hvilke bookie som er best på asian?

har selv de nordiske bookiene og har kun spilt hos Bet365 og Pinnacle.

- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
Big Beat Boutique [email protected] Postet 27.10.2011 17:05 Regnskap
"Det eneste jeg lurer på er hvorfor Pinnacles har lavere odds på kombinasjoner enn på singler. Jeg trodde all statistikk viste at det alltid er lønnsomt for bookiesene at man spiller kombinasjoner (altså 0.9x0.9=0.81)."

Sjekket akkurat nå for kveldens spanske kamper, og der så de asiatiske linjene ut til å ha nøyaktig samme odds. Jeg er slett ikke sikker på spørsmålet ditt, men kan egentlig ikke se noen annen grunn for at de justerer 1x2 oddsen ved kombinasjoner er fordi de ønsker å redusere sjansen for tap.

Hvis de først har gjort en feil (eller helst to), vil feilene forsterke seg ved bruk av kombinasjoner. Det er i tillegg sikkert vanskeligere å drive bookmakerenes favorittsport -risikostyring ved kombinasjonsspill. Derfor sikrer en seg dobbelt, bpåde ved redusert innsats og odds.

Det er jo en del representanter fra den mest limiterende og vinnerfientlige delen av bookmakerbransjen som frekventerer denne siden. Kanskje noen av dere (Hei forressten!) kan utfylle svaret?

Qarabaq - Brann - Bergen
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
Defterios Postet 27.10.2011 17:22 Regnskap
Sudde:

http://www.aussportsbetting.com/tools/online-calculators/asian-handicap/

Bruker du denne kalk'en 20-30 ganger så tror jeg du tar det automatisk videre derfra! 

Kortversjonen er at staken din splittes i 2 like deler, og f.eks Asian linjen på -1,25 blir da: 50% på -1 og 50% på -1,5, +2,75 blir da 50% på +2,5 og 50% på +3

SBOBET synes å være den klart beste i dette markedet, no limit og ikke noe kluss med inn- og utbetalinger.

Helt enig med Bing, dette er fremtiden og jeg bruker det mer og mer selv.

Old pro
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
rokken Postet 07.10.2012 19:44 Regnskap
Ganske nøyaktig ett år er gått siden dette innlegget. Et meget godt innlegg ette rmitt syn. Asian Handicap har vel blitt enda mer populært på denne tiden.

Jeg vil innledningsvis presisere at jeg også spiller en del AH. Jeg er imidlertid veldig kritisk til verdien i spillet. AH er egentlig to spill (kan også være flere) i ett spill, hvor du ofte garderer et uavgjortresultatet med H eller B (1x2 spill). Du kan  selvsagt også spille AH på andre spill, f.eks over/under osv.  

I dette innlegget vil jeg bruke AH 0:0 (DNB) som eksempel, dvs. at innsatsen tilbakebetales ved uavgjort. Hvis jeg i et slik tilfelle spiller AH, må verdien på U være en del lavere enn på hovedspillet. Hvis verdien på U er høyere enn på "hovedspillet (noe som ofte er tilfelle) vil den lavere innsatsen totalt sett på dette resultatet medføre en lavere verdi enn om du fordelte innsatsen i forhold til verdi og odds på begge resultat.

Som oftest er det vanskelig å finne verdi i både H (eller B) og U i samme kamp. Da vil tipset på den dårligste verdien dra totalverdien nedover, kanskje til og med negativ. Da spiller jeg på det utfallet som jeg mener gir mest verdi.

Mange spiller AH fordi risikoen da blir lavere. Dette er selvfølgelig sant. Du har mindre sjanse for konkurs i og med at du vinner oftere. Den enkleste måten å redusere risikoen på er imidlertid å redusere innsatsen.  

Som jeg ser i innleggene er det et stort flertall for AH-spill. Mange bookmakere ønsker også nettopp dette av de grunner jeg har nevnt her. Noen bookmakere gir til og med høyere utbetaling på slike kombinasjoner. Da er det klart at AH kan bli mere verdifullt.

I og med at de fleste er enig om AH-spill, er dette ment som et motinnlegg. Håper på kommentarer på mitt syn i saken.    
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
Rich Postet 24.09.2013 18:44 Regnskap
Ingenting er som en lang debatt. Dette har vært en av de bedre trådene jeg har lest på et norsk oddsforum, tross de få innleggene. Jeg aner ikke om det jeg skriver allerede er allment kjent, men om det er har folk holdt forbausende tett om det. Og arrester meg gjerne dersom jeg tar feil. Som rokken sier over er verdien i ah avhengig av verdien hos to utfall. Faktisk er +0.00 +0.25 og +0.50 utfallene (og hhv. -ah for det motsatte laget) regnet ut ifra 1X2 oddsen. 

Det betyr at ved å vekte innsatsen på 1X2 hos forskjellige bookmakere kan vi oppnå en høyere Asian handicap enn det som allerede tilbys i markedet. Siden asian bookmakerene ligger på +/-97% tbp er det ikke alltid veldig mye å hente, men det hender ofte at spredningen hos bookmakere gir 99-100 i tbp. 

Siden jeg fant ut dette har jeg lagd en enkel kalkulator i Excel. Odds under er hentet fra Villa - Tottenham kl 16.52 med 1X2 odds lik 3,75/3,60,2,15 som gir 99,05 i tbp. 365,Coral,Hill høyest av de mer seriøse bookmakerne. 

Odds vektet hos 365/Coral..etc
-0.50 -0.25 +0.00 +0.25 +0.50
1 3,75 1 3,23 1 2,71 1 2,12 1 1,84
2 1,35 2 1,43 2 1,55 2 1,85 2 2,15

Odds hentet fra betbrain
-0.50 -0.25 +0.00 +0.25 +0.50
1 3,75 1 3,08 1 2,63 1 2,13 1 1,85
2 1,34 2 1,40 2 1,59 2 1,86 2 2,15

Jeg har kun funnet oddshistorikk for ah-0.5 og +0.5 i europeiske ligaer. Er det noen som vet hvor man kan hente ned historie for flere asian odds? Ble litt interessert i å finne ut hvor stor forskjell det egentlig utgjør.
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
Big Beat Boutique [email protected] Postet 29.09.2013 23:32 Regnskap
http://football-data.co.uk/

Er stedet for stats og data. De siste årene har det til og med vært gratis. Det er utrolig nyttig å behandle data derfra i Excel. Synsing er en ting, men når du tar 50-100k kamper og tester for ulike teorier i oddsintervall mm. kan jeg love deg at det dukker opp veldig mye spennende.

Det du snakker om over, å tyne ut litt ekstra odds fra 1x2 books for å lage asiatiske linjer ville jeg ikke brydd meg allverden med. Det tar tid å administrere alle ekstra konti, og etter 5-50 spill er du kastet på hodet ut uansett. 

For å tjene noe i lengden trenger du å slå de asiatiske linje eller betfair. Like greit å begynne så snart du har loppet 1x2 selskapene for åpningsbonuser og et par saftige feilsatte odds.

Qarabaq - Brann - Bergen
- Svar på innlegg
Re: Asian handicaps
Rich Postet 01.10.2013 01:34 Regnskap
Takk for innspill. Jeg er ganske fersk på testing og modellering, men veldig interessert i å lære mer. Satistikk, programmering, modellering.. you name it. Jeg fant et kurs på ntnu dette semesteret som heter stokastiske prosesser. Det virker å omhandle en hel del nyttig stoff. Så blir det vel å friske opp det jeg husker fra matlab/python. Er veldig usikker på hvilket program jeg evt. bør starte i, så om du har noen guidance der er et bare å spytte ut. Kommer vel kanskje an på hva man ønsker å gjøre :|
- Svar på innlegg