Denne siden krever javascript
Bookmakere ->>>|10Bet|22Bet|888sport|Bet365|Betsafe|Betsson|ComeOn|Guts|NordicBet|PinnacleSports|Unibet|Casino
DISKUSJONSFORA

Øvrige » Travprat

Tilbake til forum
Øvrevoll - fremtiden ser ikke lys ut.
Black Postet 01.07.2018 20:58 Regnskap

Det var en fantastisk dag på Øvrevoll med stor sport sist torsdag med  1000 Guineas og 2000 Guineas og herlig vær.

 

Utfordringen for galopp er at det er et komplisert kunnskapsspill, selv leverandørene av spillet i Norge har problemer med å gjøre det forstårlige for sine spillere. Jeg hørte Frode Fladen si på en av lørdag sendingene at han ikke forstod galoppprogrammet.

 

På Øvrevoll på torsdag hørte jeg en eldre herre som så ut som Ludvig fra Flåklypa med høy stemme si til manne i luka «Jeg setter 2000 kr på favoritten i 1000 Guineas»  (Queen Estoril, favoritt vant til 1,85 i vinnerodds). Han ante ikke hvem som var favoritten. Det kryr av slike spillere på Øvrevoll kan ikke en dritt om galopp og ræva full av penger.

 

Mannen i luka var like kunnskapsløs som spilleren og hadde ikke peiling på hvem favoritten i 1000 Guineas var.

 

Det tragisk komisk i dette løpet hvor utdelingen av premien vekket så lite interesse at jeg stod omtrent alene på slutten og hørte på Tattersalls representant dele ut premie til eirene av Queen Estoril og fortelle om Tattersalls.

 

Inn i party teltene satt damene og spiste og drakk, de fleste av dem gadd ikke å gå ut på trøkka å se på, det var de ikke interessert i, tror de var mer opptatt av loddtrekningen på slutten av kvelden. Det var nok noe de kunne forstå.

 

Galoppsporten i Norge er et synkende skip. Det inviteres og legges til rette for gruppen som er null interessert i galoppsporten på storløpsdagen. Det legges mer vekt på alkohol, partytelt for spesielt inviterte og premiering av best kledde røy og feitest sleik. Det er veldig trist for galoppsport som er en fantastisk sport og er en av de største sportene i verden at den blir så forvaltet så dårlig i Norge.

 

Galoppsporten er en sport for de som elsker analyser, det lærte Andrew Beyer oss på 7o tallet. Racing Post har sine fantastiske programmer og det er ikke et program for hvert løp, nei det masse statesikk samlet i flere programmer som man kan analysere. Her er Norge håpløst langt etter. At man etter alle årene med galoppsport i Norge ikke evner til å ta til seg inspirasjon fra de store galoppsportlandene i verden på dette området sier vel det meste om de som er satt til å utvikle galoppsporten i Norge.

 

Nå er Norges første kjøpesenter i nabolaget til Øvrevoll Eiksmarka kjøpesenter revet og opp er det kommet opp flere boligblokker. Det vil nok gå noen år før det samme skjer på Øvrevoll galoppbane, men jeg tror at om en 15 til 20 år så er det ikke umulig at Øvrevoll består av boligblokker og ikke en galoppbane.

 

Du kan ikke drive butikk hvis nesten ingen av de som er innom butikken din  forstår hva du prøver å selge dem.


People who care too much about the way they look are bad gamblers.
- Svar på innlegg
Re: Øvrevoll - fremtiden ser ikke lys ut.
Heinz#4 [email protected] Postet 01.07.2018 21:43 Regnskap
Endret
01.07.2018 21:43 Heinz#4
01.07.2018 21:58 Heinz#4

Blir veldig trist for pengespillene om Øvrevoll ryker til boligområder. Nå over lang tid så har dette vært en bane som hyppig utbetaler gode penger. Slik liker spilleren som er ute etter verdi. I travspillet så er man avhengige av at feltene fylles mer opp med litt konkurrerende kvalitetshester for at det skal kunne bli verdi av det. Ofte så er det ikke verdi i spillet, og man har en del valg. Samlebongspille kan jo gi noen kroner tilbake, men det gir kanskje ikke det samme sportslige engasjementet å se en klink vinner vinne løp etter løp, som når den beste hesten virkelig må jobbe for å nå målstreken først.
Jeg kan ikke påberope meg de store galoppkunnskapene selv, og kanskje Rikstoto Direkte har litt av skylden for dette? Hvordan skal man lære seg en spillform dersom det ikke er noen å kunne lære litt av? JamesBond007 lærte meg hva det vil si å regne ut form vs. vekt, som jo er ganske nyttig i spillsammenheng. Jeg har også etterhvert noe folkerank valgstatistikk for V65 Øvrevoll. Så om buldoserne kommer så "vil også jeg felle en tåre".
Er til å bli oppgitt av, å høre rykter om nedleggelser. Da er det ikke gøy å jobbe med statistikk lengre om det "truer" med å forsvinne bane etter bane.
Selv flyttingen av Leangen kan bli skjebnesvangert for statistikerene blant oss. For baneprofil kan jo bli helt annerledes. Mikroklima og vær kan muligens komme med små variasjoner. Det blir litt rart å skulle bruke et gammelt statistikksett på en flunkende ny baneoval. Derfor har jeg satset mer på Solvalla. Kan aldri tenke meg at den skal legges ned pga. dårlig lederskap.
Sørlandets travbane er et godt eksempel på en verdisinke av banedrift. I dag 1. juli så vant følgende hestene med tydelig margin, jeg sjekket målfoto. og utbetalingene ble for V65 kr 682,- Det blir det ikke god butikk av vel:
1 Frankel D.E. (DE)
5 Spicy Challenger
2 Langlands Odin
4 Tinas Odin
13 Waxen
8 Dupont

Min e-post: grilse)AT(gmail.com
- Svar på innlegg